En el tercer dia del Cruïlla s’ha afegit un escenari als tres que ja hi havia, ampliant així el nombre de concerts. S’hi han pogut veure grans artistes consolidats com Rigoberta Bandini, Zahara o Delafe y las flores azules, però també ha estat una bona jornada pel rock, amb grups emergents com Ocata, Dan Peralbo i El Comboi, o Niña Polaca.

OCATA

La tarda ha començat a l’escenari Four Roses amb Ocata i el seu rock amb lletres d’escenes quotidianes. Cançons com ‘Barcelona o Madrid’, ‘Mis 30’ o ‘Tío Carlos’ han captivat el públic, entre el qual hi havia alguns fans de la banda. Si estàs buscant el pop-rock espanyol que ens ve al cap quan pensem en aquest estil, Ocata és el teu grup.

DAN PERALBO

Més tard, i en el mateix escenari, Dan Peralbo i El Comboi han portat una mica més de rock, però amb un toc molt més divertit. El jove grup osonenc s’ha presentat amb una gran actitud, com si ja portessin una llarguíssima trajectòria al darrere. I, ben bé, ho sembla. ‘Diumenge’, ‘Plou’ o ‘Aina’ són alguns dels temes del seu recent EP, “Miris Com T’ho Miris”, que han aportat una bona dosi de desinhibició al festival.

- Publicitat -

DELAFE Y LAS FLORES AZULES

On s’ha començat a veure una bona gentada ha estat a l’escenari Cruïlla Enamora gràcies a Delafe y las flores azules. Molt agraïts per tornar a viure una experiència així després de la pandèmia, el grup ha fet ballar tota l’audiència amb el seu peculiar, però exitós, estil. Han interpretat ‘La Primavera’, ‘Mixtape’ o ‘1984’, que han anat atraient més i més persones davant l’escenari. S’ha de dir, però, que el fet que els mateixos integrants del grup tiressin confeti d’una capsa ha sigut bastant d’estar per casa. Aquesta qüestió l’haguessin pogut replantejar, tot i que això no treu que hagi sigut una gran actuació.

RIGOBERTA BANDINI

Poc abans que Zahara acabés el seu show a l’escenari Vueling, centenars de persones ja agafaven lloc per veure a Rigoberta Bandini. La barcelonina, que ja vam poder veure al Primavera Sound, ha ofert un veritable espectacle fent embogir a tothom amb ‘Perra’ o deixant-se els pits al descobert amb ‘Ay Mamá’, que ja s’ha convertit en una tradició. En aquest concert, però, hi ha hagut noves incorporacions al repertori. ‘A todos mis amantes’, que es va publicar fa aproximadament un mes, ha començat a sonar amb la guitarra, com en la versió original, però s’ha acabat convertint en un tema electrònic per encaixar amb totes les altres cançons.

I la gran sorpresa de la nit ha estat l’aparició d’Amaia per cantar ‘Así Bailaba’, que s’havia estrenat la nit passada. Les dues cantants es veien molt il·lusionades per poder cantar juntes i satisfer els desitjos dels fans que feia temps que esperaven aquesta col·laboració. ‘Too Many Drugs’ ha posat fi al concert, que s’ha acabat un quart d’hora abans del previst, potser per falta de repertori.

NIÑA POLACA

Tornant a l’escenari més petit del festival, Niña Polaca ha ofert el rock més dur de tot el dia, tot i que amb les lletres més còmiques. Alguns exemples són ‘La Muerte de Mufasa’, ‘Pdr Snchz’ o ‘Magaluf’, que parla dels guiris que fan balconing. Mentre el públic que omplia tota la carpa demanava l’escenari principal pel grup, els components asseguraven que preferien un escenari petit, però ple de gent. Tant és així que, en un dels temes, la Sandra —guitarra— ha baixat de l’escenari per cantar amb el públic.

Un moment desafortunat s’ha donat quan un amic de la banda, que ha tocat la guitarra en un parell de cançons, ha tornat a pujar a l’escenari per ballar desenfrenadament i emportar-se tot el protagonisme. És cert que ha animat el públic, però ha estat bastant fora de lloc. Malgrat això, Niña Polaca ha ofert un gran show per començar la festa que s’ha allargat fins a la matinada.