El segon dia del festival Cruïlla ha arrancat tranquil com l’anterior, amb actuacions de Balkan Paradise Orchestra o Arumbo. Més tard, però, amb Stay Homas, Molotov i Residente el Parc del Fòrum s’ha omplert de gom a gom.

BALKAN PARADISE ORCHESTRA

La millor manera de començar un dia de festival és amb una bona festa, i a les deu components de la Balkan Paradise Orchestra ens en sobra. Amb instruments de vent i percussió han fet moure al ritme de la música els assistents que anaven arribant al Parc del Fòrum sense perdre l’energia en cap moment. No els falta de res: trompeta, trombó, clarinet, percussió… Les BPO són el clar exemple que el talent musical femení existeix, i que ha vingut per quedar-se.

ARUMBO

En un format encara més reduït a la carpa Four Roses es presentaven Arumbo, un grup de  rumba-fusió emergent, però amb una gran potència. Amb només un àlbum, “Camino De Vuelta”, i tres senzills, el grup és capaç de transportar el públic a qualsevol racó del món. I així ho ha fet, oferint un concert íntim on han mostrat una gran complicitat amb el públic. Arumbo és un d’aquells grups que descobreixes per casualitat a un festival, i te l’emportes a casa per sempre.

- Publicitat -

STAY HOMAS

Els Stay Homas han sortit a l’escenari amb ‘Here To Play’ i, efectivament, han vingut al Cruïlla a jugar i a passar-s’ho bé. Una mostra d’això han sigut els popurris que han fet entre les seves cançons i les d’altres artistes, com Amorfoda de Bad Bunny, Papaoutai de Stromae i Purpurina d’Alberto Gambino. Aquesta última ha sonat durant ‘Gotta Be Patient’, que ha tingut l’aparició de Judit Nedderman. L’altre convidat de la tarda ha estat Rubén Blades —que actuarà l’últim dia del festival— a ‘Es por ti’. I com oblidar-nos del famós ‘cubo’, signe d’identitat del grup nascut durant la pandèmia, que ha fet la seva aparició estel·lar cap al final del concert. No hi ha dubte que allà on van els Stay Homas, la diversió està assegurada.

RESIDENTE

El concert més multitudinari de la nit ha estat, sens dubte, el de Residente. El raper ha començat el concert amb la seva col·laboració amb Bizarrap i, tal com diu la cançó, ha vingut a divertir-se. No ha trigat gaire a interpretar ‘Atréve-te-te’, de la seva anterior època amb Calle 13, de la qual han sonat altres cançons com ‘Latinoamérica o ‘La Vuelta al Mundo’. Està clar que Residente és sinònim de reivindicació, a favor de Llatinoamèrica, en contra de l’abús de poder i en suport a les persones migrants. Així ho ha mostrat amb ‘This is Not America’ o ‘Pa’l Norte’. En definitiva, Residente ha demostrat que encara té corda per temps, i que li queden moltes coses per explicar.