El festival Cruïlla, que se celebra del 6 al 9 de juliol, ha tancat la primera jornada amb èxit, malgrat la pluja intermitent que ha anat caient durant la tarda. Amb grans artistes com Rels B o Trueno, i d’altres que van creixent com 31 Fam o Free Sis Mafia, el públic ha pogut gaudir d’un primer dia de festival ple de música urbana.

31 FAM

La tarda començava amb 31 Fam a l’escenari Cruïlla Enamora. Amb un públic no extremadament multitudinari, però prou per fer goig, els catalans han interpretat els seus temes més coneguts, acompanyats de quatre ballarines en les cançons més mogudes. L’ambient es notava força distès, amb molta gent xerrant o simplement passant l’estona, però això no ha impedit que èxits com ‘Nens Del Barri’ o ‘Valentina’ fossin cantats per tothom. Una estona abans que s’acabés el concert, la pluja ha fet que molts assistents marxessin per refugiar-se, mentre que els més fanàtics aguantaven sota l’aigua per no perdre’s cap cançó. Per sort, el xàfec ha durat només uns minuts i el concert ha pogut acabar amb normalitat.

ESCENARI FOUR ROUSES

Mentrestant, a l’escenari Four Roses, situtat dins d’una carpa, artistes més petites com Judeline o Free Sis Mafia actuaven davant d’un públic reduït. Judeline, de només 19 anys ha mostrat la gran sensibilitat interpretant els temes del seu EP “de la luz”. D’altra banda, les components de Free Sis Mafia s’han presentat amb una actitud molt més atrevida i divertida, com si haguessin nascut dalt d’un escenari. A més, les madrilenyes han portat a Las Ninyas del Corro com a convidades per cantar la seva col·laboració “Booty Camp Click”.

- Publicitat -

TRUENO

Les coses s’han començat a posar serioses quan ha sigut el torn de Trueno. Minuts abans que sortís, el públic ja corejava el seu nom, expectant pel show que estava a punt de començar. L’argentí ha presentat el seu darrer àlbum, “BIEN O MAL”, però també alguns dels seus èxits com ‘Mamichula’, que tothom se sabia de pe a pa. Hi ha hagut moment, inclús, per a la improvisació, en què ha regalat un llarg freestyle a l’audiència, que ha acabat amb una gran ovació. Amb ‘FUCK THE POLICE’, el raper ha denunciat l’abús policial, i s’ha llençat al públic, que ha embogit. L’última cançó, com no podia ser d’una altra manera, ha estat ‘DANCE CRIP’, que ha deixat l’energia pels núvols.

RELS B

El primer dia de festival s’ha acabat amb l’actuació de Rels B, el concert més multitudinari de tota la tarda. El raper no ha parat de repetir que el públic de Barcelona és el millor, i al·lucinava en veure que tothom se sabia la lletra de les seves cançons. Ha cantat ‘Como Antes’, ‘La Prisión’ o ‘A Mí’, moment en què la pluja ha tornat. Això sí, aquest cop ningú s’ha mogut del seu lloc malgrat estar-se mullant. El raper també ha interpretat algun tema a cappella, per demostrar que no sempre necessita autotune. La festa s’ha acabat amb ‘La Última Canción’ i els assistents han anat abandonant el Parc del Fòrum per tornar l’endemà amb més música en directe.