Fotografia: Sergio Albert

Després de tres intensos dies, el Primavera Sound posa fi al primer cap de setmana amb uns convidats de luxe. Jorja Smith, Nick Cave and The Bad Seeds, Gorillaz i Tyler, the Creator han estat els encarregats de tancar l’última jornada. A més, també hem pogut veure María José Llergo, una artista de casa que no ens ha deixat indiferents.

MARÍA JOSÉ LLERGO

Quan el tímid públic començava a acostar-se a l’escenari Cupra, han començat a sonar una guitarra espanyola i unes “palmas”, anunciant el que estava a punt d’arribar. Al cap d’uns segons s’hi ha afegit una veu prodigiosa que venia de darrere l’escenari. Era María José Llergo, que ha aparegut amb un vestit vermell digne d’una veritable princesa cantant ‘Mira que eres linda’, mai més ben dit. Adreçant-se al públic en català i reconeixent que estava complint un somni, ha deixat a tothom amb la boca oberta gràcies al seu flamenc. Semblava que amb la seva veu i la guitarra n’hi havia prou, però a mitja actuació han aparegut dues ballarines que han fet del concert una experiència encara més captivadora.

JORJA SMITH

Arribant als plats forts de la nit, Jorja Smith s’ha presentat a l’escenari principal Estrella Damm quan el sol començava a caure. Amb un inici a cappella que ha deixat expectant a tot el públic, ha començat la festa del R&B. Amb temes com ‘Addicted’ o ‘Be Honest’, la britànica ha fet ballar a tothom, però quan el públic ha estat realment motivat ha sigut gràcies a ‘On My Mind’, una de les seves cançons més conegudes, que anava posant fi al concert.

- Publicitat -

NICK CAVE AND THE BAD SEEDS

Del R&B hem passat al rock amb Nick Cave and The Bad Seeds. El sarau ha començat amb ‘Get Ready for Love’, i ha quedat clar que sí, que la gent estava preparada pel concert de dues hores —dels més llargs del festival— que acabava de començar. Amb una actitud d’autèntica estrella del rock, el líder de la banda Nick Cave ha mantingut una interacció amb el públic digne de recordar. Cantant a un pam de les persones afortunades d’estar a primera fila, gairebé s’ha acabat llençant sobre seu. En un moment, inclús, ha donat el micròfon a un dels fans perquè li aguantés mentre ell cantava.

L’actuació ha sigut una muntanya russa d’emocions. Amb cançons com ‘Jubilee Street’ o ‘The Mercy Seat’, l’energia ha pujat fins a l’estratosfera, però també hi ha hagut ocasió per les balades que Nick Cave ens ha regalat al piano. No podien faltar ‘I Need You’ ni ‘Into My Arms’, que han emocionat a tothom.

GORILLAZ

Amb Gorillaz no hi ha hagut temps per sentimentalismes; el seu concert ha sigut una festa constant. Amb una barreja de realitat i ficció, amb els personatges animats que tots coneixem apareixent a les pantalles gegants, la banda anglesa no ha deixat ningú indiferent. El cantant i líder de l’agrupació, Damon Albarn, també ha tingut un contacte molt estret amb la seva audiència, baixant de l’escenari fins a enfilar-se a la balla que el separava de la multitud. ’19-2000′ ha sigut una de les cançons més corejades pels milers de persones reunides davant l’escenari principal, però no n’hi ha hagut cap que el públic no rebés amb un gran entusiasme. A més, hem tingut convidats especials, com el raper Yasiin Bey o Fatoumata Diawara.

L’últim cap de cartell d’aquesta darrera nit ha estat Tyler, the Creator. Ja a les dues de la matinada, ha aconseguit que el públic continués gaudint de la nit amb el seu rap transgressor.