Fotografia: Eric Pamies

Continua el primer cap de setmana del Primavera Sound, després d’un inici marcat per la gran multitud de persones que hi han assistit. En la jornada d’avui, hem pogut gaudir de grans noms com Fontaines D.C., Beck o The National, però també ha sigut un dia molt fructífer per veure el talent nacional: Manel, Rigoberta Bandini, Amaia i Cariño. 

CARIÑO

Una de les primeres actuacions de la tarda ha estat la de Cariño, un dels grups de pop indie que està agafant més força a l’Estat. Fa poc van publicar l’àlbum “Cariño”, i avui hem pogut sentir alguns dels temes que en formen part, com ‘no me convengo’, ‘llorando en la acera’ o ‘si quieres’. Al cap i a la fi, són un grup d’amigues que s’ho passen bé fent música, i que són capaces de transmetre aquesta diversió al públic. 

MANEL

A l’escenari principal s’hi han presentat els Manel, amb alguns dels seus temes més recents, i també clàssics que no podien faltar. Amb ‘Formigues’, en Guillem s’ha posat a ruixar amb matamosques, però “cap producte les ha fet fugir”. ‘Sabotatge’ i ‘Teresa Rampell’ han fet saltar tothom qui s’havia reunit per veure actuar el grup català. I per no fer caure els ànims, ha començat a sonar la melodia de ‘Mi Gente’, que s’ha acabat barrejant amb ‘Al Mar!’, una proposta arriscada, però totalment encertada. Finalment, s’han acomiadat amb ‘Benvolgut’, que ha estat cantada a ple pulmó pels més fans del grup. 

- Publicitat -

FONTAINES D.C.

Just després, el panorama ha canviat per complet amb Fontaines D.C. Després d’un inici en què tot el públic estava expectant, el cantant ha animat a tothom a cantar ‘Lucid’. I així ha sigut. A partir d’aquest moment una gran part dels assistents han mostrat una actitud molt activa amb els temes que han vingut després. S’han vist, inclús, pilotes inflables saltant d’una banda a l’altra. Amb ‘Sha Sha Sha’ la gent s’ha començat a animar de veritat i, a partir d’aquí, la festa no ha parat. 

AMAIA

A l’escenari Binance, s’hi ha viscut un ambient molt diferent amb Amaia. La pamplonesa ha iniciat el seu concert amb ‘Bienvenidos al Show’. Ha presentat diverses cançons del seu últim àlbum, “Cuando No Sé Quién Soy”, i també grans temes anteriors com ‘El Relámpago’, mostrant una gran versatilitat amb els instruments: piano, guitarra i, inclús, un sintetitzador han sigut els acompanyaments que ha fet servir, a part de la seva banda. Un dels moments més íntims, ha estat gràcies a ‘Yamaguchi’, on només amb la seva veu i l’acompanyament de guitarra ha deixat les emocions a flor de pell. També hi ha hagut temps per sorpreses, com la versió a piano de ‘Fiebre’ de la Bad Gyal o una convidada especial. Maria Escarmiento, companya seva d’OT, ha sortit al final del concert per acompanyar-la a ‘La Canción Que No Quiero Cantarte’.

RIGOBERTA BANDINI

El que ha aconseguit Rigoberta Bandini aquesta nit ha sigut màgic. Després de la sortida accidentada del percussionista, que ha xocat amb un dels micròfons, el show ha començat amb ‘In Spain We Call It Soledad’. Només amb aquesta primera cançó, ja s’ha vist que el concert seria una ‘Fiesta’ —com diu una de les seves cançons—, en part, gràcies al cos de ballarines que l’acompanyaven, que han donat una altra dimensió a la presentació. La barcelonina ha interpretat la segona versió d’ ‘Ay Mamá’, que va publicar fa poc. Els moments més àlgids s’han viscut amb ‘Perra’, amb què els seguidors més fidels han embogit, i la versió clàssica d’ Ay Mamá’. Al cant de “no sé por qué dan tanto miedo nuestras tetas”, ella i la seva cosina, que l’acompanya a les segones veus, han deixat els seus pits al descobert, reivindicant el missatge de la cançó. La festa ha acabat amb ‘Too Many Drugs’, el primer single de l’artista.