Fotografia: Christian Bertrand

Ara sí que sí, ja ha començat, oficialment, el primer cap de setmana del Primavera Sound. El gran cap de cartell d’aquesta nit era Tame Impala, que ha ofert un show espectacular i amb regal inesperat. Però, durant tota la tarda, hem pogut gaudir de moltes altres actuacions per anar escalfant motors.

LES SAVY FAV

Sempre que vas al Primavera t’emportes una sorpresa i enguany ha estat la de Les Savy Fav una banda nord-americana de post-punk-hardcore, que ens ha brindat un show on el cantant se l’ha passat caminant entre el públic, amb un cable de micròfon llarguíssim, que fins i tot en alguns moments ha arribat a desconnectar-se, però s’ha vist com l’equip de so estava sempre al cas. Incorregible, descarat i amb ganes de donar-ho tot sobre i sota l’escenari. Els que el coneixien han gaudit i els que no han descobert un grup amb un directe que mai oblidaran.

- Publicitat -

EL MATÓ A UN POLICÍA MOTORIZADO

El Mató a un Policía Motorizado ha sortit a l’escenari Estrella Damm amb ‘El Magnetismo’. I, com molt bé descriu el títol de la cançó, entre el públic s’ha creat una energia magnètica que s’ha mantingut el minut i mig que dura la cançó. Aquesta aura s’ha trencat quan, amb ‘La Noche Eterna’, tothom ha començat a cantar a ple pulmó. L’eufòria s’ha mantingut durant els 45 minuts que ha durat el concert, amb temes com ‘Mas o Menos Bien’ o ‘Yoni B’. El grup argentí ha aconseguit reunir a un nombre considerable d’espectadors davant d’un dels escenaris principals i, amb el seu indie rock, els ha fet gaudir sense descans. 

MABEL

Un ambient molt més festiu s’ha viscut a l’escenari Tous gràcies a la britànica Mabel —nascuda a Màlaga, per cert—. La cantant, que no actuava a Barcelona des del 2020, ha fet ballar a tothom allà present, com si el Parc del Fòrum fos una discoteca. De fet, el cos de ballarins que l’acompanyava ha ajudat molt a reforçar la seva presència escènica. Ha interpretat temes dels seus anteriors àlbums, com ‘Bad Behaviour’ o ‘Cigarette’, i també alguns dels senzills que formaran part del seu proper projecte, com ‘Good Luck’.

KACEY MUSGRAVES

La cantant de country Kacey Musgraves mai havia actuat a Catalunya i déu ni do quina estrena! La zona de l’escenari Estrella Damm estava plena a vessar per gaudir d’una artista caiguda en gràcia i que amb la seva veu ha captivat a tots els assistents. No han faltat temes com ‘Butterflies’, ‘Golden hour’, ‘Rainbow’ o fins i tot una versió del ‘Dreams’ de Fleetwood Mac. Després d’aquesta gran estrena, segur que voldrà repetir al nostre país!

AMAARAE

Qui ha aconseguit menjar-se l’escenari ha sigut Amaarae, un gran descobriment que ha captivat el públic. L’energia que desprèn i l’actitud de diva total fan que no li puguis apartar la mirada de sobre ni un segon. Una de les seves grans virtuts ha estat la gran interacció que ha mantingut amb el seu públic. Tant és així que ha demanat a una fan que pugés a l’escenari, deixant que cantés una part del tema que estava interpretant en aquell moment. Sens dubte, una gran artista que caldrà seguir de més a prop.

TAME IMPALA

A quarts d’onze ha començat a arribar gent a l’escenari Estrella Damm, fins que ja no hi cabia ningú més. Tota aquesta multitud esperava, expectant, la sortida de Tame Impala. La seva presentació ha començat amb un “comunicat” d’allò més futurista, anunciant l’espectacle que estava a punt de començar. I quin espectacle. Entre la música psicodèlica i el joc de llums i colors, semblava que l’agrupació australiana acabés d’aterrar de l’espai exterior. El públic ha estat eufòric de principi a fi, i segur que aquest fet es repetirà quan tornin a actuar el cap de setmana que ve.
A més, després d’anunciar-se que The Strokes queien del cartell aquest divendres, han tingut el detall de regalar-nos una brutal versió del ‘Last Nite’, moment on la gent ha acabat d’embogir del tot.