Fotografia: Christian Bertrand

Després de més d’una setmana de centenars de concerts, tant al Parc del Fòrum com a diferents sales de Barcelona, arriba el final del festival Primavera Sound. En aquest últim dia, han destacat les actuacions d’Antònia Font, Angèle, Megan Thee Stallion o Nicki Nicole, entre d’altres.

ANTÒNIA FONT

Cau el sol de s’hora baixa al Parc del Fòrum amb Antònia Font, que torna a actuar a Catalunya després de la seva dissolució, i ho fa per la porta gran. El grup mallorquí ha començat el seu concert amb ‘Un Minut Estroboscòpica’, cançó que dona el títol al seu últim àlbum. El seu retrobament ha fet que un gran nombre de persones es reunissin davant l’escenari principal per gaudir de la seva música en directe. I no hi ha dubte que s’ha gaudit, sobretot amb ‘Alegria’ i ‘Wa Yeah!’, que absolutament tothom ha cantat a ple pulmó. Amb ‘Calgary 88’ i ‘Venc amb tu’ s’ha acabat aquesta oportunitat –una de les poques— per veure el veterà grup de tan a prop.

ANGÈLE

Ja entrada la nit, Angèle ha actuat a l’escenari Binance, davant d’un públic majoritàriament francòfon. La cantant belga ha repassat alguns dels seus temes dels seus dos àlbums, amb arranjaments més rockers que en les versions originals. Tot i que ella sembla poca cosa dalt l’escenari, ha destacat gràcies al cos de ballarins, que també han brillat per ells sols. De fet, han aconseguit captivar el públic per donar temps a Angèle de fer un canvi de vestuari, tot i tractar-se d’un concert curt. Amb ‘Ta reine’ ha fet menció al mes de l’orgull, i també ha criticat el patriarcat amb ‘Balance to quoi’. També ha interpretat ‘Fever’, això sí, sense l’aparició de Dua Lipa. La cançó que ha deixat pel final ha estat ‘Bruxelles je t’aime’, amb què ha demostrat l’estima cap a casa seva i ha fet ballar tothom.

- Publicitat -

NICKI NICOLE I PHOENIX

Mentre Phoenix actuava a l’escenari principal després de Tame Impala, que repetia, Nicki Nicole ha portat la seva música urbana a l’altra banda del festival. Després de començar amb ‘Alocao’, ‘Mala Vida’ i ‘Darling’, que tothom ha ballat, ha seguit amb cançons més tranquil·les. Tot i que potser han sigut massa seguides i l’ambient s’ha relaxat molt, després han tornat els temes ballables i l’energia ha tornat a pujar. Mentrestant, Phoenix regalava als milers d’espectadors cançons com ‘If I Ever Feel Better’ o ‘Lisztomania’. El cantant de la banda Thomas Mars ha confessat emocionat que havia trobat a faltar el públic.

MEGAN THEE STALLION

Els concerts principals han acabat per la porta gran amb Megan Thee Stallion, tota una icona d’empoderament. Amb els seus raps atrevits i desafiants ha fet que tothom qui encara quedava allà ballés i intentés reproduir els moviments de twerking de les ballarines que l’acompanyaven. Animant a totes les persones a sentir-se orgulloses de ser qui son, ha interpretat alguns dels seus èxits, com ‘WAP’, ‘Savage’ o la col·laboració amb Dua Lipa ‘Sweetest Pie’. També ha estat crítica amb la seva terra natal, Texas, per les lleis d’antiavortament, i ha afirmat que ningú pot dir a les dones què fer amb el seu propi cos.

Després d’aquesta pujada d’adrenalina, la festa ha seguit fins a la matinada. Les persones que volien aprofitar l’últim dia de festival han anat quedant repartides pels diferents escenaris per acabar de gaudir de la nit o, més ben dit, del dia. A l’últim moment s’han vist, fins i tot, focs artificials per tancar la festa.