Fotografia: Christian Bertrand

El final del Primavera Sound és cada vegada més a prop, però els ànims continuen igual que el primer dia: al màxim. Aquest divendres ha estat un dels dies més esperats perquè, per fi, tocaven The Strokes després d’haver cancel·lat el concert de la setmana anterior. A més, també hem assistit als concerts de Courtney Barnett, Lorde i Sampa The Great.

SAMPA THE GREAT

Sampa The Great ha vingut al Primavera Sound a mostrar la seva música, però també la seva cultura. La cantant nascuda a Zàmbia i formada a Austràlia és la definició de personalitat en carn i ossos, i així ho ha mostrat amb els seus raps amb ritmes africans. Tal com ha explicat, la seva banda va ser la primera zambiana a tocar al Coachella, a l’òpera de Sidney i, ara, al Primavera Sound; però no serà l’última.

I esperem que sigui així, perquè l’energia que ha transmès avui no ha deixat indiferent a ningú. Amb ‘Energy’, ‘Freedom’ o ‘Never Forget’ ha portat un tros de la seva terra natal al Parc del Fòrum, sempre amb un gran ritme. També hi ha hagut ocasió per algun tema més tranquil i vulnerable, com ‘Black Girl Magik’, que va escriure a la seva germana, integrant de la seva banda als cors. Ara bé, tothom ha tornat a ballar de seguida amb les dues últimes cançons, ‘OMG’ i ‘Final Form’. Sens dubte, Sampa The Great és una artista que destaca, en el bon sentit de la paraula.

- Publicitat -

COURTNEY BARNETT

Qui també ha vingut d’Austràlia és Courtney Barnett amb el seu rock d’allò més melancòlic. Tot i semblar una veterana del gènere, d’aquelles estrelles del rock dels anys 70, només té 34 anys. Però ella i la seva guitarra formen la parella perfecta per brindar una música que, difícilment, pot desagradar. La presentació ha començat tranquil·la, per passar a cançons més animades que han fet que gran part del públic se sumés a cantar amb ella. En el seu repertori hi ha inclòs l’èxit ‘Avant Gardener’ o temes del seu últim àlbum com ‘Before You Gotta Go‘ o ‘Rae Street’. Barnett és una artista ja consolidada, però amb molta carrera encara per endavant que, certament, serà memorable.

LORDE

Encara no s’havia acabat el concert de Courtney Barnett que Lorde ha començat a interpretar els seus temes a l’escenari principal del festival. Hi ha artistes que en directe perden, però en el cas de Lorde passa tot el contrari. Tot i anar vestida de negre ha brillat a l’escenari per la seva presència escènica, en què també han ajudat la seva nombrosa banda i l’escenografia. Ha presentat cançons del seu últim àlbum com ‘Secrets from a Girl (Who’s Seen it All)’ o ‘Solar Power’, que dona nom al disc i ha deixat pel final. Abans, però, també ha cantat alguns dels seus temes més coneguts: ‘Royals’ i ‘Team’. Hi ha hagut moments molt íntims, però també per donar-ho tot, com en el cas de ‘Supercut’, que ha fet ballar a tota la multitud.

THE STROKES

I, per fi, ha arribat el moment més esperat del festival, amb un regust agredolç per no haver pogut gaudir de la seva música la setmana passada. The Strokes han aconseguit que no cabés ni una persona més davant l’escenari Estrella Damm —sobretot perquè les persones que tenien entrada pel divendres passat han pogut tornar al Parc del Fòrum per poder veure el grup nord-americà—. Després de disculpar-se per la cancel·lació del seu primer concert al festival, el cantant Julian Casablanca ha revelat que havia sigut ell qui s’havia contagiat de la covid-19. De fet, hi ha hagut diverses ocasions en què ha conversat amb el públic i, inclús, ho ha intentat en català amb un ‘Visca el Barça’.

Ara bé, el que ens interessa ha sigut la seva actuació que, amb hits com ‘The Adults Are Talking’ o ‘Reptilia’ han fet saltar tothom. Un concert que s’ha fet curt, però tenint en compte les circumstàncies, ja ha sigut molt que els haguem pogut veure.