Fotografia: Clara Orozco

El Poble Espanyol ha sigut la localització escollida per acollir la jornada inaugural del festival Primavera Sound, amb les actuacions de The Linda Lindas, Wet Leg, Teto Preto i Rina Sawayama.

The Linda Lindas

A les set de la tarda ha sortit puntual, a l’escenari, el grup nascut a Los Ángeles The Linda Lindas. Ningú diria que les seves quatre integrants tenen entre 11 i 17 anys. Amb el seu punk rock, han mantingut l’energia a dalt de tot durant els tres quarts d’hora que ha durat la seva actuació, amb temes com ‘Growing up’, ‘Remember’ i inclús dues cançons dedicades als gats d’una de les components. Aquesta era la primera vegada que les californianes actuaven fora dels Estats Units, però, tot i estar fora de la seva zona de confort, han demostrat una gran professionalitat. El grup s’ha acomiadat amb ‘Racist, Sexist Boy’, que ha fet moure el cap amunt i avall a una bona part del públic. 

Wet Leg

Més gent s’ha començat a acumular davant l’escenari esperant l’entrada de Wet Leg. Un cop han aparegut, acompanyades d’una gran ovació, s’han posat a tocar tímides, però amb l’estil divertit que tant les caracteritza. El duo britànic, junt amb la seva banda, no s’han oblidat de tocar algunes de les seves cançons més mítiques: ‘Ur Mum’, ‘Wet Dream’ –versionada fa uns dies per Harry Styles– o ‘Supermarket’, entre altres. I mentre elles es deixaven anar, el públic –entre el qual hi havia autèntics fans– no ha parat de cantar i ballar durant tot el concert. Això sí, el punt àlgid ha estat amb l’últim tema. ‘Chaise Longue’, la cançó que les va catapultar a la fama, ha aconseguit fer saltar les primeres files, i unes quantes més enllà. Amb aquest hit s’han acomiadat del seu primer dia al festival. 

- Publicitat -

Teto Preto

Amb Teto Preto s’ha anat fent de nit. La seva música, d’allò més psicodèlica, ha ressonat per tot el Poble Espanyol. El públic, més passiu que en les actuacions anteriors, però no menys atent, continuava omplint tot l’espai disponible. 

Rina Sawayama

No hi podia haver millor manera d’acabar la nit que amb Rina Sawayama. Només hi ha una paraula per descriure la seva actuació: increïble. La primera cançó, ‘Dinasty’, ha sigut èpica gràcies a la combinació de la seva veu angelical amb el metal. Abans del darrer tema ha interpretat el seu últim senzill, ‘This Hell’. Aquest és un avançament del seu proper àlbum, que veurà la llum aquest setembre, tal com ha anunciat abans de començar a cantar. Aquest ha estat, sens dubte, el concert més gaudit pels assistents. La cantant britànica-japonesa ha fet saltar, ballar i cantar tot el Poble Espanyol que, en més d’una ocasió, s’ha passat una bona estona corejant el seu nom. 

Després d’aquesta exitosa arrencada, la festa ha seguit a la sala Upload, amb De1l Girlz x Dani Rev, KOKOKO!, DJ Travella i Debit.