Rock càlid des del nord.

Quan parlem de música islandesa difícilment ens vindria al cap el tipus de música que fa Kaleo, variat entre l’indie rock, blues, punk i country. Més aviat pensaríem en un tipus de música més chill, com la de Sígur Ros o Múm. En el segon disc de Kaleo, anomenat ‘’A/B’’, que van presentar el 2016, s’hi poden escoltar diferents estils musicals i identificar algunes referències. Així ho vam poder veure al concert amb cançons com Hot Blood o No Good, que ens transmeten sons semblants als The Black Keys, i d’altres, com  All The Pretty Girls i Save Yourself, que tenen una clara referència a grups com Bon Iver o Novo Amor. 
El teloner Jacobo Serra i la seva guitarra van obrir el concert cap a les 8:30. El cantautor d’Albacete presentava el seu nou disc ‘’Fuego Artificial’’. La sala encara no estava plena del tot, però el públic que hi va anar d’hora va gaudir amb les seves cançons.
Kaleo va començar a tocar cap a les 9:40, amb força. A la tercera cançó ja va caure un dels temes més coneguts de la banda; All The Pretty Girls. El públic estava exaltat. Realment el directe de la banda era potent, gràcies sobretot a la veu de Jökull Júlíusson, vocalista i guitarrista. Un espectacle. Brutal. Nota: Salvant les diferències, no vaig poder evitar notar-li una similitud amb Arnau Tordera, cantant d’Obeses, pel seu posat i pel seu timbre agut de veu en moments determinats.
Més rock, més blues, fins arribar més o menys a la meitat del concert. Silenci. Jökull va avisar que la cançó que anaven a tocar era l’única que cantaven amb islandès, la seva llengua materna; Vor í Vaglaskógi. És la cançó més tranquil·la del disc, però ni això va fer descansar als assistents, que van gaudir tant o més que amb les altres.
El moment esperat del públic va arribar cap al final del concert. Té nom, so i lletra; Way Down We Go. El públic va embogir i va començar a cantar-la juntament amb la banda. És la cançó més sentida que tenen, i de llarg. 

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 11.0px Helvetica; color: #000000; -webkit-text-stroke: #000000}
p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 11.0px Helvetica; color: #000000; -webkit-text-stroke: #000000; min-height: 13.0px}
span.s1 {font-kerning: none}

En definitiva, el concert va ser tot un èxit, era d’esperar tenint en compte les bones crítiques del grup, que en només 1 any ha vist com la seva carrera musical s’ha enlairat considerablement, portant-los a omplir, entre d’altres, sales com Razzmatazz.

NOTA: 8/10

- Publicitat -
Text i fotos de: Martí Resta

JACOBO SERRA

KALEO