Mai els havia vist en directe. I em vaig alegrar molt al saber que serien un dels caps de cartell del Primavera Sound de Barcelona. També va ser el primer cop que assistia a aquest festival al Parc del Fòrum.

Un Parc del Fòrum que va ampliar la zona de les actuacions, i que per veure els Blur havies de fer una bona caminada, des de la zona on s’ubicaven la majoria dels escenaris.

Una caminada acompanyada d’un ventet i d’una temperatura no molt agradable per ser a finals del maig. El jersei no feia nosa. Més tard quan va començar el concert ja no era tant necessari. I és que la multitud que omplia l’esplanada on els Blur actuaven, era descomunal. Jo ja no sabia on m’havia de posar per veure el concert. Primer a la dreta, després cap al centre, i més tard cap a l’esquerra, on, a empentes i rodolons, vaig aconseguir estar a una zona més o menys bona. Això sí, a ells els veia lluny. Sort de les pantalles.

- Publicitat -

Però bé, més enllà del que és un festival, que no té res a veure amb el típic concert a una sala com Razzmatazz, la música va sonar amb bona qualitat (almenys el so que em va arribar a mi, era bo. Dic això, perquè he llegit divisió d’opinions en algunes cròniques del concert).

El concert va començar amb un dels himnes de la banda, Girls and boys, que va fer embogir al públic (i a un servidor), que a quarts de dues de la matinada tenia ganes de cantar, saltar, ballar i moure’s al ritme de la banda britànica.

Els fans del grup vam poder escoltar una bona quantitat dels temes que els han portat a ser una de les bandes de referència dins l’escena brit-pop. No van faltar temes com Out of time, Coffee & TV, End of the century o el moment de pell de gallina de Tender, un dels moments màgics de la nit.

Algunes de les més celebrades com Parklife o Country house van sonar seguides, fet que no ens va deixar temps per refer-nos entre un tema i l’altre.

Després de This is a Low, la banda va abandonar uns instants l’escenari, fins que el públic va reclamar (no amb prou entusiasme s’ha de dir) el retorn del grup. Van tornar a fer els bisos, que van començar-los amb un dels temes que trobes a la caixa Box 21, editada fa un any, la inèdita Under the westway.
Van seguir For tomorrow i The Universal, i el fi de festa no podia ser cap altra que Song 2, un tema curt però intens, que va deixar un bon sabor de boca, als milers de persones que omplíem aquella zona del fòrum.

Personalment em vaig quedar amb ganes de més. Va valdre la pena la caminada, passar fred, aquell vent, la multitud, els preus de la beguda i el menjar, i fins i tot de l’entrada, per veure aquesta històrica banda.

Setlist Blur (Primavera Sound) – Parc del Fòrum – 24 maig 2013


1. Girls & Boys
2. Popscene
3. There’s No Other Way
4. Beetlebum
5. Out of Time
6. Trimm Trabb
7. Caramel
8. Coffee & TV
9. Tender
10. Country House
11. Parklife
12. End of a Century
13. This Is a Low

Encore:

14. Under The Westway
15. For Tomorrow
16. The Universal
17. Song 2

Final del concert amb la coneguda Song 2.

Marc Clapés