Els Blaumut van estar en concert aquest dilluns passat a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm. Es van reunir gràcies a Ràdio 4 en motiu del Premi Disc Català de l’Any.

El grup barceloní va interpretar cançons del seu primer treball El Turista com el senzill amb el qual van debutar “Pa amb oli i sal”, “Only you (i el teu xampú)”, “Les 7 i quart”, “El Turista”, o el que ha començat a sonar a les emissores com a segon senzill “Bicicletes”.


El búlgar. Vassil Lambrinov (violí) va tenir un paper important en la fluïdesa del concert; els seus moments de parla eren màgics. La manera d’expressar-se vers el públic era especial, amb la ment situada en la música de Blaumut i amb un toc d’humor molt ben compaginat amb Xavi de la Iglesia (veu i guitarra).

El guitarra va explicar el que tots volíem saber però inconscientment ja ho sabíem: d’on prové el nom “Blaumut”. El grup va respondre amb la cançó “Islàndia”, una cançó que va fer entrar al públic en un paisatge mental d’un color blau i tranquil.

El curt període de cinc mesos després de llançar el primer àlbum va comportar l’existència de petits matisos millorables en la veu o els instruments d’alguna cançó. El grup encara es jove i tot just s’ha estrenat, però amb la feina que han de mostrat que saben fer, els propers concerts guanyaran encara més que aquest.

Blaumut sap estar amb el públic. Amb ells dalt de l’escenari, els que érem a baix ens hi sentíem com si fóssim també amb ells. La calidesa que desprenien mentre interpretaven les cançons o els moments de conversa entre elles va fer que el concert fos d’allò més familiar i proper.

- Publicitat -

    Aran Comín (@AranKT)