L’edició més polèmica d’Eurovisió amb la presència de Israel, que ha estat escridassada durant tota la cerimònia, ha acabat amb Suïssa com a gran guanyadora, gràcies a la cançó The Code de Nemo.

La cançó ha sumat 591 vots, que han superat els 541 que ha obtingut Croàcia, mentre que Ucraïna ha estat tercera amb 453 vots. Tot i la forta polèmica per la presència d’Israel al festival ha quedat amb cinquena posició amb 375 vots, molts dels quals han arribat per Televot.

Espanya ha tornat a fer el ridícul i només ha sumat 30 punts amb ‘Zorra’ la cançó de Nebulossa, que tot i així ha vist com el públic vibrava amb la seva posada en escena.

- Publicitat -

Aquesta edició també serà recordada per les protestes que hi ha hagut durant tota la jornada a Suècia, per la participació d’Israel, però també per la decisió de la Unió de Radiodifusió Europea d’expulsar als Països Baixos per una denúncia d’una treballadora cap al cantant que havia de representar al país. Joost Klein és investigat per la policia sueca i l’organització ha considerat que no era oportú que formés part del festival.

El festival ha deixat actuacions musicals de Loreen, així com un holograma que representava als components d’ABBA, que finalment no han actuat en directe. Sí que ho han fet les cantants sueques Carola i Charlotte Perrelli, acompanyades de Conchita Wurst, per interpretar el mític ‘Waterloo’. També han actuat Alcazar amb el seu ‘Crying at the discoteque’.