Si avui dónes un cop d’ull a la cançó més escoltada en streaming als Estats Units descobriràs com Billie Eilish ha perdut la primera posició a favor d’un tema anomenat ‘Old Town Road’, d’un artista desconegut Lil Nas X, un jove raper d’Atlanta.

La història d’aquesta cançó i del seu jove protagonista són si més no dignes a ser mencionades. El noi va començar a assolir popularitat a Twitter on creava fils donant suport a Nicki Minaj o a Nas (que de fet d’aquí li ve el nom artístic). Fa cosa d’un any va començar a penjar cançons seves a Soundcloud, fins que a finals d’any va editar el seu primer senzill oficial, el mencionat i polèmic ‘Old Town Road’.

La melodia comença amb un so de banjo, que s’extreu de ’34 Ghosts IV’, dels Nine Inch Nails. Més endavant la cançó canvia de ritme i el trap és el que guanya protagonisme. La cançó va guanyar en popularitat gràcies a l’aplicació TikTok, que sumats a Spotify i Youtube va aconseguir més de 100 milions de reproduccions.

- Publicitat -

‘Old Town Road’ va arribar al número 15 de la llista Billboard i la setmana passada va entrar per sorpresa al lloc 16 de la llista de Country de la Billboard, fins que la revista musical va decidir desqualificar-la i treure-la d’aquesta llista perquè no hi ha suficients elements de música country per entrar a les llistes amb aquesta versió.

Però aquí no acaba la polèmica, ja que fa un parell de dies, Lil Nas X ha compartit un remix de la cançó on col·labora el cantant de country Billy Ray Cyrus, fet que ha provocat que la cançó escalés moltes posicions a la llista americana i global, fins que ha arribat al primer lloc d’iTunes. S’haurà de veure si aquesta nova versió aconsegueix passar el filtre per entrar a l’apartat country o no.

Després de tota la polèmica aquest dimarts 9 s’ha confirmat que el tema ha desbancat a Ariana Grande després de 8 setmanes al número 1 amb ‘7 Rings’.