El 2023 arriba carregat de novetats musicals que ens engresquen, algunes que ja han estat anunciades, d’altres que ho faran més endavant, potser algunes ens portaran nous artistes o bandes que faran més gran el panorama musical del país, però de moment us presentem les que sabem que arribaran els propers mesos.

Anirem actualitzant la llista quan es vagin anunciant més novetats!

ARTISTES/GRUPS

- Publicitat -

31 FAM: Uns que han promès nou disc són els 31 FAM, una de les bandes urbanes més populars del país. Després de l’èxit dels seus últims senzills el grup li espera un any d’allò més intens, amb nou disc el març.

AITANA: La cantant ha tingut un 2022 d’allò més intens, amb èxits sonats com ‘Formentera’ o ‘Mariposas’ i s’espera que el 2023 doni el relleu al seu “11 razones”, que tantes alegries li ha proporcionat.

ÀLEX PÉREZ: El músic ens va regalar un parell de joies durant el 2022 i el nou any el portarà a oferir-nos un EP que esperem amb moltes ganes, abans de l’arribada d’una cosa encara més gran.

ALFRED GARCÍA: El 2023 se li gira feina, amb nou disc, amb possibilitat de tornar a representar a RTVE a Eurovisió. El que és segur és que el cantant del Prat ens portarà noves cançons que alegraran la vida al seu públic.

AL·LÈRGIQUES AL POL·LEN: La banda catalanitza el seu nom aquest any, en el qual publicaran el seu tercer treball.

ALVERT: Després del seu pas per Eufòria el músic estrenarà senzill aquest mes de gener, a l’espera que ens vagi oferint cançons durant el 2023.

ANNA ROIG: El mes de març arribarà “Aportar bellesa al món” el treball on Anna Roig torna després de 9 anys, ara mostrant-nos el seu costat més íntim i personal.

BETH: La cantant celebra 20 anys de trajectòria i el mes d’abril editarà una antologia amb les seves cançons més populars. També està prevista una gira arreu del país.

BLAUMUT: Aquest any se celebrarà el desè aniversari del seu debut “El turista” i de ben segur que el grup de Xavi de la Iglesia ens té preparats un munt de sorpreses per commemorar com cal una fita així.

BOUNCE TWICE: Han presentat algunes cançons els darrers mesos i aquest any ens oferiran un nou disc, tot i que de moment no hi ha data confirmada.

BUHOS: 3 anys després d’El dia de la victòria’ els Buhos ens oferiran un nou treball, amb canvis a la seva formació, però amb el mateix esperit i ganes de festa que sempre.

CAÏM RIBA: El febrer s’espera el nou disc del cantautor, el primer després de la mort del seu pare. Aquest mes ja podrem gaudir d’un primer avançament.

CESC: Després d’avançar alguns senzills els darrers mesos el músic ja prepara nou disc per aquest any.

CLARA PEYA: La tardor és l’època que ha triat la Clara Peya per presentar-nos el seu nou i esperat treball.

COOKAH P I BOOM BOOM FIGHTERS: El reggae festiu de tota aquesta colla tornarà a fluir el mes de febrer amb un nou treball, que a diferència del seu debut, serà en català.

EDU ESTEVE: Després de triomfar amb ‘La primavera’, el 2023 promet ser intens pel músic de Badalona, sembla que amb un nou treball, dos anys després del seu emotiu disc “Fènix”.

EL PONY PISADOR: Nou any, nou disc. Quan es té talent no es pot parar i aquesta colla ho demostren cada any.

ELS AMICS DE LES ARTS: Els Amics ens regalaran el mes de març “Allà on volia” una col·lecció de 8 noves cançons amb els que volen tornar a conquerir al seu públic, cosa que segur que succeirà.

FLASHY ICE CREAM: A finals d’any van presentar ‘Dins del club’ i està previst que durant el 2023 ens ofereixin nou material.

GEBRE: L’abril és el mes on arribarà el nou treball dels Gebre, després del seu bon debut amb “Riu amunt” el 2021.

GERTRUDIS: El mes de maig arribarà la nova producció de Gertrudis, amb un so molt eclèctic, per celebrar la primavera.

GIGI ROS: L’any passat vam poder gaudir de l’EP “Contacte establert” i d’altres cançons, mentre que aquest 2023 ens portarà nova música de l’artista.

GUILLEM ROMA: Dos anys després d’editar “Kiribati” el 2023 ens portarà disc de Guillem Roma, amb presentació a Vic el 24 de febrer, entre altres dates.

GUINEU: El 17 de febrer arribarà el seu nou treball “Una sacsejada”, que presentarà en directe el 18 de març a la Sala Vol. Una bona manera per descobrir les noves cançons de l’artista.

HALLDOR MAR: L’islandès Halldor Mar començarà l’any amb un nou treball sota el braç, que ha definit com a diferent, positiu, lluminós, colorit, alegre, personal, íntim i universal. Es dirà “El mar no té camins”.

IGLÚ: El segon disc de la banda s’espera amb moltes ganes, després del seu espectacular debut que va meravellar a crítica i públic a parts iguals. Ho descobrirem a la primavera.

JOAN MIQUEL OLIVER: Després del sonat retorn dels Antònia Font el 2022, Oliver prepara dos treballs, un d’acústic “Live in my house” i un altre amb banda, que arribarà a la segona meitat de l’any.

JOAN ROVIRA: Durant el mes de març arribarà el nou material d’en Joan Rovira, on segur que no hi faltaran els últims senzills que ha editat, entre ells ‘Lliure i forta‘, dedicada a les dones de la seva vida. Té previst fer una gira que passarà per les 4 províncies de Catalunya.

JORDI NINUS: Després d’uns anys on se l’ha trobat a faltar, Jordi Ninus encara el 2023 amb l’energia de tornar a presentar un disc, del qual ja n’hem pogut gaudir algun tastet.

JUDIT NEDDERMANN: El mes de març ens arribarà l’esperat nou disc de Judit Neddermann, dos anys després de deixar-nos sense alè amb les cançons de “Aire”.

JÚLIA BLUM: Abans que arribi l’estiu podrem escoltar el nou disc de la cantant, que ens va captivar amb el seu EP “sobre la marxa” editat l’any passat.

LA LUDWIG BAND: Encara haurem d’esperar per escoltar el nou disc dels empordanesos, que van acabar el 2022 amb un EP, i no serà fins el novembre quan podrem sentir els temes del seu nou disc.

LAL’BA: El 2022 ens hem enamorat amb cançons com ‘Quan arribi lal’ba’ i ‘Abella reina’, de ben segur que la resta que formaran part del seu debut no es quedaran curtes. Moltes ganes de descobrir què ens tenen preparats.

LES MONTSES: El 2021 ens van fer vibrar amb les cançons del disc “Enlaire” i aquest 2023 el grup de ben segur que ens deixarà sense paraules amb els seus nous temes. De moment estem a l’espera de saber quan les podrem escoltar.

LILDAMI: El 2022 ha estat molt bo pel músic de Terrassa, gràcies a un ‘Supermercat’ que va arribar a ser una de les imprescindibles de l’any. El seu festival Maleducats també va vent en popa, la seva participació a Eufòria també va ser ben reeixida i pel febrer de 2023 tocarà plasmar el bon moment amb un nou treball que donarà el relleu a “Viatge en espiral”.

LLUC: A finals d’any va estrenar ‘Samarreta de ratlles’, el tret de sortida d’un nou treball que s’espera per aquest 2023.

MAIO: A la tardor s’espera el nou disc de la germana d’en Pau i la Júlia de Ginestà, s’editarà amb Propaganda pel Fet! i inclourà més temes en català.

MALUKS: La formació prepara nou disc, per continuar seduint-nos amb la seva gràcia particular.

MARCEL I JÚLIA: Dos anys després de posar-nos “En Òrbita” Marcel i Júlia ens portaran aquest any el seu tercer disc, que de ben segur ens farà sentir bé, com sempre passa amb la seva música. S’espera per la primavera.

MARIONA ESCODA: S’espera amb moltes ganes el disc de la guanyadora d’Eufòria. La Mariona, de moment, ha estrenat el senzill ‘Et deixo la mà’ la carta de presentació del que serà el seu primer treball després de vèncer el concurs de TV3.

MASSAVIU: Després d’editar “l’última nit d’estiu” a finals de setembre, Massaviu encaren el 2023 amb “La vida aquí” com a nou projecte.

MERITXELL NEDDERMANN: L’artista té previst editar nou disc a la tardor, del qual de moment en tenim pocs detalls.

MIKI NÚÑEZ: Sabem que presentarà el seu nou disc al Sant Jordi Club a finals de juny, que fa uns quants mesos que no para de treballar en les noves cançons i que tot el que fa es converteix en un èxit. Ganes d’escoltar les noves propostes del cantant de Terrassa.

MIQUEL MOYA: Durant aquest any també esperem nou disc del músic, de moment sense data de confirmació.

MOSAIC: Aquest nou any ens portarà noves creacions dels Mosaic, després de l’EP editat el 2021 i de la cançó ‘Plaers’ de l’any passat.

NÚRIA GRAHAM: El 20 de gener arribarà “Cyclamen” un dels primers discs del 2023, que l’artista presentarà el mateix dia a l’Auditori de Girona.

O-ERRA: Els mallorquins O-Erra també han preparat un nou treball que arribarà durant el mes de març, del qual ja han anunciat un concert de presentació el darrer dia del citat mes. També els veurem al CanetRock Mallorca, repetint l’experiència del 2022.

PAULA VALLS: Després de 5 anys del seu darrer disc, aquest any trencarà el silenci amb un treball on predominarà la llengua catalana.

P.A.W.N. GANG: Ja han estrenat algunes cançons els darrers mesos i aquest 2023 està previst que arribi nou disc.

PORTO BELLO: Dos anys després de “La llei universal” els Porto Bello ens presentaran noves cançons que segur que ens faran vibrar de valent!

RENALDO & CLARA: Primavera Labels presentarà nou disc aquest 2023 que s’espera amb moltes ganes.

SARA TERRAZA: L’artista trenca amb tot el què ha fet anteriorment i fitxa per Satélite K per editar un treball en català, castellà i anglès, que arribarà durant la primavera.

SCORPIO: De triomfar en el concurs Eufòria a publicar el seu primer disc. Scorpio editarà a principis d’any el seu debut, que compta com a productors amb el tàndem format per Jan Aygua i Pep Saula (Sexenni).

SENYOR PEIX: A principis d’any tindrem nou treball de la formació després d’uns anys de silenci, trencat amb alguns senzills els últims anys.

SERGI CARBONELL: Després del final de Txarango i d’un 2022 on ha publicat el disc “Ubuntu”, el nou any portarà a Sergi Carbonell a editar “Refugi”, un treball del qual ja hem pogut escoltar un parell de propostes que ens fan preveure com sonarà la resta del disc.

SEXENNI: Després del seu potent debut amb “Retrats” els lleidatans preparen el seu segon treball, on segons ens diuen s’aproparan una mica més a la música pop, sense oblidar-se del seu estil personal, que els ha convertit amb un dels grups novells més en forma. De moment ja han anunciat concerts per la primavera.

SÍLVIA PÉREZ CRUZ: El nou treball de l’artista de Palafrugell arribarà a la primavera, amb previsió d’estrenar-lo els dies 24 i 25 de maig al Teatre Tívoli de Barcelona, en el marc del Guitar BCN. El nou disc inclourà col·laboracions de Judit Neddermann, Rita Payés, Pol Batlle o Alessio Arena, en un treball on trobarem força temes en català.

SOCUNBOHEMIO: El nostre estimat Socunbohemio arribarà el mes de març amb “Contes de les quatre estacions” el seu primer llarga durada, després d’uns anys on ens ha anat demostrant el seu enorme talent musical.

STAY HOMAS: El grup del confinament s’ha fet gran i després de comprovar com eren molt més que una banda per fer més lleuger aquells mesos de penombra, es van treure de sota el braç “Agua” el seu primer treball. Ara encaren el 2023 amb un segon disc preparat per arribar durant la primavera.

THE TYETS: El 3 de març arribarà un dels discs esperats de l’any, el dels mataronins The Tyets. Les tietes porten setmanes fent-nos vibrar amb el seu ‘Bailoteo’, i de ben segur que la resta de cançons del disc ens faran ballar de valent. El grup presentarà el disc en directe en festivals com l’Strenes, el Cruïlla o el Canet Rock.

TRIQUELL: La seva cançó ‘Jugular’ està sent tota una revolució musical i la gent té ganes de més. Aquest 2023 en Triquell ens presentarà el seu primer disc, que podrem gaudir en directe a algun dels festivals més importants del país.

VEN’NUS: Amb la publicació de “El naixement” va entrar a les nostres vides la interessant proposta de Ven’nus, que ja treballa en noves cançons per plasmar-les en un segon disc, que s’espera pel mes de febrer.