Aquest any esperem que la música en català ens sorprengui amb llançaments d’allò més interessants, com els retorns d’Antònia Font o d’Els Catarres, però quins discs d’editaven fa 10 anys?

A continuació repassem una vintena de discs que van editar-se i us deixem la possibilitat que els escolteu tants cops com us vingui de gust i us poseu una mica sentimentals recordant com sonava el país el 2012.

Un any on vam veure néixer els Blaumut amb el seu “El Turista”, però també vam veure l’explosió de Txarango amb “Benvinguts al llarg viatge”, “Espècies per catalogar” d’Els Amics de les Arts o “Un dia no sé com” el primer disc dels osonencs Oques Grasses, tot un fenomen de masses el 2022, però que fa 10 anys tenien molt menys públic que ara.

- Publicitat -

Fa 2012 gaudíem de grups com Cybee amb la seva primera maqueta (el projecte de Nil Moliner en català, no disponible a la xarxa), Lexu’s, Dept. (de David Rosell), que ara mateix ja no estan en actiu, però que mai perdem l’esperança pel seu retorn!

Artistes amb talent com Pau Vallvé, Ferran Palau, Miquel Abras, Guillem Roma o el gran Quimi Portet també van editar alguns dels seus bons treballs aquell any, així com Buhos amb l’inèdit “Cau la nit” (no disponible a Spotify), Aspencat o Nyandú. Per la seva part, Andreu Rifé recollia l’èxit de la sèrie “Polseres vermelles” amb ‘Fil de llum’.

20 DISCS CATALANS DEL 2012

TXARANGO – BENVINGUTS AL LLARG VIATGE

OQUES GRASSES – UN DIA NO SÉ COM

BLAUMUT – EL TURISTA

PAU VALLVÉ – DE BOSC

ELS AMICS DE LES ARTS – ESPÈCIES PER CATALOGAR

MIQUEL ABRAS – EQUILIBRIS IMPOSSIBLES

ASPENCAT – INÈDIT

BUHOS – CAU LA NIT
Playlist Youtube

FERRAN PALAU – L’AIGUA DEL RIEROL

MISHIMA – L’AMOR FELIÇ

NYANDÚ – L’ORÍGEN DE LES ABSÈNCIES

DEPT. – LA PERFECCIÓ DEL CAOS
Playlist a Enderrock

ITACA BAND – LA SELVA

QUIMI PORTET – OH MY LOVE

GUILLEM ROMA – OXITOCINA

QUART PRIMERA – PEL·LÍCULES

LEXU’S – PER QUÈ NO ES TOQUEN LES NOSTRES MANS?

ANDREU RIFÉ – PING PONG

CESK FREIXAS – TOCATS PEL FOC

CYBEE – TOT AQUEST TEMPS 
(No disponible el disc)