La gran majoria d’artistes utilitzen el seu mitjà de comunicació, en aquest cas la música, per expressar el que senten en cada moment. Però avui parlarem d’aquells artistes que utilitzen la seva influència als joves, i no tan joves, per normalitzar i visualitzar el col·lectiu LGTBIQ+.

Tots coneixem les típiques i famoses cançons de temàtica LGTBIQ+ com ‘Mujer contra Mujer’ de Mecano o ‘I Want to Break Free’ de Queen, però us portem 10 cançons no tan conegudes i que de segur us agradaran.

En primer lloc parlarem del grandíssim Lluis Llach i el seu tema ‘Cançó d’amor’. Llach surt de l’armari als primers versos de la cançó i canta per aquells que s’han d’amagar a la vista de la societat.

- Publicitat -

Per canviar una mica d’estil i de llengua, us portem dues cançons molt rockeres, ‘Colores’ de Ska-P i ‘Sin Barreras’ de Soziedad Alkoholica. ‘Colores’ tracta sobre una noia transsexual i les burles que ella rep, mentre que ‘Sin Barreras’ denuncia les mirades de rebuig a una parella d’homes homosexuals a un bar.


A continuació tenim dues cançons en anglès, ‘Girls’ de Girl in Red i ‘Girls/Girls/Boys’ de Panic! At the Disco. Tracten de noies bisexuals i lesbianes reprimint la seva sexualitat o amagant-la per por.


Tornant a les cançons en català, us portem dues de grups valencians, ‘Tendresa Insubmisa’ d’El Diluvi i ‘Rols’ d’en Fran Yera, cantant d’Atupa, amb Panxo de ZOO. El Diluvi canta que l’amor ha de ser lliure mentre que Fran Yera critica el binarisme i conta experiències seves de petit.


La cançó més coneguda d’aquest llistat és ‘Libérate’ d’El Titi. Aquest cantant va ser un pioner en reivindicar les llibertats LGBT i en encoratjar a les persones a sortir de l’armari.

Per últim, us recomanem dues cançons més en català. ‘Allibera-ho tot’ del cantautor Héctor Vila i ‘S’ha Acabat’ d’Els Pets. Héctor Vila canta sobre l’amor lliure mentre que Els Pets relaten la relació entre dos nois.