“ABISME” és el títol del sisè disc d’estudi de Blaumut. Un disc que explora el concepte d’enfrontar-se a allò que desconeixem des del punt de vista de la curiositat i la intuïció, deixant al descobert tot el que ens genera i ens remou aquest procés.

“ABISME” és un disc que es publicarà en dues parts o capítols. Una a la primavera i l’altra a la tardor. Un disc estacional, amb dues cares i 10 cançons (5+5).

El disc està integrat per 5 + 5 cançons, separades en dues parts, on la lletra i la música estan signades, com és habitual, per Xavi de la Iglesia, i on s’explora el concepte de l’abisme personal des d’un punt de vista constructiu. Des de la zona de confort al salt al buit.
Ho fa a través de relats concrets, d’imatges, de sensacions, on les segones lectures tenen un pes molt rellevant.

- Publicitat -

Aquests relats poètics de de la Iglesia es mesclen amb unes polides i brillants melodies de pop, marca de la casa, amb incursions en sonoritats d’altres gèneres i amb una bona dosi d’experimentació amb els instruments de cambra, l’electrònica o el pop-rock.
Els arranjaments de corda han anat a càrrec, com també és usual, de l’Oriol Aymat.

El primer capítol s’editarà únicament en format digital, i no serà fins a la sortida del segon capítol que es podrà adquirir el disc íntegre en format físic (CD, i vinil).

Aquesta idea sorgeix del fet que Blaumut vol donar importància a cadascuna de les peces que integren el disc, dosificant-les i donant-los l’espai necessari perquè puguin respirar, créixer, i puguem descobrir les capes, les profunditats i el particular abisme de cada cançó.

El concepte neix com una reivindicació a fer un consum tranquil de la cultura i de l’art en un context com l’actual, en què una desmesurada quantitat d’informació i d’inputs al nostre voltant ens exigeix un consum ràpid i immediat de tot el que ens arriba.
Idear, compondre, i gravar un disc és una feina d’alquímia i de romanticisme que orgànicament és incompatible amb un consum desfermat.

La portada ha estat creada per Xavi de la Iglesia mitjançant il·lustració digital.
Es tracta d’una minimalista representació visual del concepte del disc, amb el seu característic segell de gràfica poètica, que es complementa a la perfecció amb la poesia gràfica de les lletres de les cançons de Blaumut.

La PRIMERA PART del disc (primavera ’24) està pensada per rodar en concerts d’estiu i festivals, i la SEGONA PART (tardor ’24) en teatres i auditoris, amb dos tipus espectacles ben diferenciats tant pel que fa l’estètica com en el concepte.

La presentació del primer capítol serà el 03/05 a les Escales de la Catedral de Girona de la ma del festival Strenes.