Coronat ja com un imprescindible de l’escena catalana després de l’èxit de l’aclamat Ses Entranyes, Xarim Aresté i els seus tornen més lliures, calents i afilats que mai amb l’artefacte Un idioma nou.

Transitant per mars i muntanyes de música popular, des de la jota més blava fins al blues més mediterrani, del plor a la rialla i repartint poesia i lucidesa a caudals, Un idioma nou li canta humanament a “la bellesa i al dolor, que de vegades són la mateixa cosa”, des d’una nuesa profunda, primitiva, esfereïdorament vital.

La música és la verdadera protagonista d’aquest viatge, sent la banda al complet tan notòria com extraordinària. Però és Aresté qui, amb les seves reflexions com punyals sobre la naturalesa de l’ànima humana, marca la direcció sempre endavant, enllaçant cercles amb una guitarra que sona a mestra i que sona a casa.

- Publicitat -

El disc està gravat en directe amb un Xarim Aresté que brilla sense trampa ni cartró. Puresa, frescura, inspiració i electricitat esquitxen les parets d’aquesta obra. Amb Un idioma nou, Aresté i la seva banda per fi han trobat la fórmula. Una cosa que simplement o es té o no es té…