Xarim Aresté és un visionari en molts sentits, aquest cop es va confinar instintivament abans que ningú per produir “Mercuri”, un EP que va publicar tot just començar quan es va tancar tothom. Però aquesta doble ració de confinament no l’ha buidat i ara presenta “Venus”, un nou recull de cançons des de la perspectiva d’aquesta reclusió obligada i amb la mirada al futur.

Si “Mercuri”, com l’antiga divinitat, simbolitza la primera pedra d’aquesta nova Era, “Venus” representa l’amor. Aquest estimar tot allò estimable que necessita el nou món, “perquè amor és l’únic que ens ha faltat i l’únic que necessitem”. En tots dos casos ens presenta un treball nu, lliure d’artificis, natural; que emana dolor i esperança a totes direccions. La peculiaritat dels dos àlbums és que s’han parit creat en confinament, un voluntari a Flix i l’altre obligat a Barcelona.

Com en el cas de “Mercuri”, aquest també duu per portada una pintura del cantautor. No són les úniques obres que estan relacionades amb aquest projecte, un recull de retrats de l’artista animats per Joan Garau canten ‘Tothom ho sap’.

- Publicitat -

 

Gerard Quintana, amb qui ha comparit confinament pelant carxofes en un pis compartit de l’Eixample, és l’autor del vídeo casolà que il·lustra –a través de l’ombra del cantautor– el primer avançament del disc, ‘I que ens toqui el sol’.