Foto: Berta Lacondéguy

“Tocar el cel” és una cançó diferent a la resta del cançoner de la cantautora Sara Roy. La cançó, que es publica dimarts 25 d’abril, neix d’una proposta de col·laboració de la Fundació Aspasim i el seu taller ocupacional El Botó Màgic, que és una companyia de conta contes per a infants formada per persones amb discapacitat intel·lectual. Des del primer moment, Roy es va sumar a la proposta de crear una nova cançó que es convertís en l’himne de l’Embotona’t Festival, una iniciativa que vol apropar la cultura a aquelles persones que habitualment tenen dificultats per accedir-hi.

Un cop accepta la proposta, Sara va decidir viure en primera persona la feinada que realitza aquest col·lectiu. El resultat va ser que criatures, famílies i monitors i monitores van arribar al fons del cor de la Sara Roy i li van inspirar la nova cançó.

“Tocar el cel” està carregada de positivisme i pretén donar visibilitat a les situacions viscudes amb l’associació i alhora tocar el cor i fer arribar el missatge fent més visibles les problemàtiques dels nens amb discapacitats. La cançó és un viatge on les emocions, el futur i l’esperança van de la mà. Potser per això la tornada diu: “cridarem que tot està per fer, brindarem i farem nostre el temps, sé que amb tu la vida és més bonica, sabem que avui tot és possible”. Un crit d’esperança i vida.

- Publicitat -

Des del primer moment, Sara Roy va tenir clar que tots els components d’El Botó Màgic havien d’estar presents a la gravació, per això no va dubtar a convidar-los a l’estudi, on criatures, famílies i monitors i monitores van sumar-se cantant a la tornada. Una experiència única on les criatures van viure de forma plena el procés d’enregistrament de “Tocar el cel”. El videoclip que acompanya la publicació es va rodar en una festa que va comptar de nou amb tots i totes les implicades incloent les criatures més petites de l’associació, que mostren com és el seu dia a dia.

“Tocar el cel” ha estat enregistrada als estudis Medusa de Barcelona sota la producció de Genís Trani.

La primera edició de l’Embotona’t Festival tindrà lloc el pròxim 11 de juny al Poble Espanyol de Barcelona organitzat per la FUNDACIÓ ASPASIM.

L’EMBOTONA’T FESTIVAL comptarà amb diferents actuacions musicals, com la de la Dàmaris Gelabert, Xiula, Reggae per Xics o Clams, a més a més d’altres propostes culturals com les d’El Botó Màgic amb la col·laboració de la Sara Roy i el Mic del SX3, les de Vivim del Cuentu, El Gecko con Botas, Els Astres, l’Anna Gusó i la Joana Bruna, Nexe Fundació, o Noemí Font i disposarà de tallers, gegants inclusius, food trucks i moltes altres sorpreses.