Postureo real és el cinquè àlbum de l’artista que reafirma un compromís amb un estil personal que l’ha consolidat com una de les propostes més originals del moment. Cançons que troben l’equilibri entre la producció moderna i les melodies clàssiques i un univers lluminós que reflexiona sobre la societat en la que vivim sense deixar de transmetre bon rollo i ganes de estimar la vida en la seva màxima profunditat.

Després de col·laborar en altres ocasions amb artistes com Sílvia Pérez Cruz, Alessio Arena o Judit Nedderman, en aquest nou disc Guillem Roma compta amb dues col·laboracions de luxe. La jove cantant i trom- bonista Rita Payés, que va enamorar a C.Tangana, canta el preciós bolero “Inteligencia artificial” que amaga una llegenda d’amor robòtic. I el cantautor Pedro Pastor, col·labora a la cançó “Imaginar” que ens porta de viatge pel Brasil amb una reflexió sobre la creativitat.

En aquesta ocasió Guillem Roma ha treballat en la producció amb Didak Fernández i Adri González de Trampoline music amb la voluntat de buscar un equilibri sonor entre la proximitat dels elements orgànics com la guitarra i la veu i un embolcall sònic de samplers, vocoders i jocs de producció moderna. Una combinació guanyadora que fa del disc un viatge gustós i dinàmic en tot moment. Un disc on brillen alguns moments vocals de gran sensibilitat i elegància i que situen la veu de Guillem Roma a l’estela de referents com Drexler, Caetano Veloso, Natalia Lafourcade entre altres.

- Publicitat -

Guillem Roma converteix amb aquestes cançons allò quotidià en extraordinari a través de la recerca constant de la bellesa i la màgia de la vida. I és capaç de fer un espai de trobada compartit on la festa, la reflexió, l’elegància i el bon rollo es connecten de forma natural. Això juntament amb una visió crítica però optimista del món que ens envolta atorguen a aquest nou disc un caràcter de manifest vital i en una aposta artística sòlida que escapa de les etiquetes i tendències amb un discurs personal i una sonoritat original.

El disc no sortirà en format físic però Guillem Roma publica el llibre “Postureo Real i la seva filosofia” on ens podem capbussar en l’univers de referències, vivències i reflexions que hi ha darrera de cada cançó. Un espai paral·lel a la música que esdevé un marc filosòfic de pensament humanista i on l’artista també explica alguns detalls de la producció del disc.

El llibre ha estat dissenyat per Carla Rossignoli que ha dotat d’una bellesa original, moderna i pràctica les paraules d’en Guillem Roma i que guia aquest viatge d’una manera dinàmica i distreta saltant per referències, cites, lletres de les cançons i també alguns moments on el músic explica anècdotes del procés de gravació del disc. El llibre es podrà comprar als concerts i conté un codi QR per poder escoltar el disc.

“Explicar les cançons és impossible, s’han de sentir. Per això el que trobem en aquest llibre és una capbussada a un món paral·lel que acompanya la música. Un espai on pensaments, vivències, idees i altres tonteries es barregen per crear un mapa de referències que acaben conformant un marc filosòfic. Aquest podria ser l’univers d’on surten les cançons però també podria ser l’univers que elles generen” explica Roma.