El darrer treball discogràfic de Cesk Freixas es titula “Direm nosaltres” (U98 Music, 2022), i consta únicament de poemes musicats del llibre homònim de Roc Casagran, escriptor sabadellenc que sovint puja als escenaris amb Cesk Freixas per realitzar tot tipus d’espectacles poètics i musicals.

Amb “Direm nosaltres”, Freixas evidencia el vincle entre la cançó d’autor i la creació poètica, que ja havia reivindicat anteriorment musicant autors de caire més clàssic, com Joan Salvat-Papasseit, Joan Brossa, Apel·les Mestre o Marià Villangómez.

Amb aquesta connexió Penedès-Vallès, Cesk Freixas també posa de manifest la necessitat de recuperar la creació cultural que fa referència al nostre temps, al nostre país i a la nostra gent. Per aquest motiu ha escollit musicar poemes d’un autor com Roc Casagran, amb qui comparteix generació i és considerat un dels poetes actuals més llegits i celebrats de la literatura catalana.

- Publicitat -

Per a fer-ho possible, Freixas ha comptat, com no podia ser d’una altra manera, amb els arranjaments i la direcció artística de Victor Nin, l’inseparable guitarrista que l’acompanya des de fa pràcticament dues dècades, i la producció musical de Pau Romero (BeatGarden Studios). “Direm nosaltres” és un disc que és hereu de la línia estètica estrenada amb “Memòria” (U98 Music, 2021), on la presència de les guitarres acústiques i clàssiques és la protagonista, deixant tot l’espai per, aquesta vegada sí, un Cesk Freixas que ens canta amb molta proximitat, molt d’aire, i una sensibilitat inconeguda en ell, amb l’acompanyament deliciós i encertat del contrabaix i les percussions.

LA GIRA

Direm nosaltres serà la gira de presentació del nou disc del cantautor Cesk Freixas que també comptarà en el directe amb la participació de l’escriptor Roc Casagran sent part activa de la posada en escena, i el poemari és el celebrat Direm Nosaltres.

Seguint la línia estètica que es va iniciar amb el disc i els concerts en directe de Memòria, amb els arranjaments i direcció musical de Víctor Nin, i amb la incorporació d’un attrezzo d’il·luminació i un disseny sonor específic pel projecte, Cesk Freixas vol plasmar aquest interès per continuar actualitzant i modernitzant la cançó d’autor que es fa en aquest país i en català.