Cesk Freixas enceta nova aventura discogràfica, i aquest 2022, només un any i mig després d’haver publicat l’anterior disc, ens presenta la seva novena obra. Fruit de la seva amistat amb l’escriptor Roc Casagran, Freixas edita ara el seu primer treball basat únicament amb poemes musicats de l’autor sabadellenc, cosa que el situa de ple en la voluntat, apresa segurament dels cantautors del segle XX, de donar veu a la poesia catalana actual, escrita per un poeta amb qui comparteix temps i una manera similar d’entendre la creació cultural.

Que lluny ens du l’amor és la primera referència d’aquest nou disc, titulat amb un més que suggeridor “Direm nosaltres“, títol del poemari homònim on Roc Casagran agrupa els versos que Freixas ha musicat. Que lluny ens du l’amor és el primer senzill, i esdevé una peça important, perquè ens descobreix un Cesk més proper, amb una forma cantada més íntima, que sorprèn precisament pel contrast amb una cançó que utilitza una pulsació més elevada a la que el riudebitllenc ens té acostumats.

Que lluny ens du l’amor es converteix en una cançó vital i alegre, que fa homenatge i bandera de la celebració amorosa quotidiana, amb uns arranjaments que brillen per l’ús panoràmic de les guitarres (acústiques, clàssiques i elèctriques d’un dels guitarristes catalans i peninsulars més importants, com és Victor Nin), i una producció musical cada cop més afilada (Pau Romero), que li atorga a la proposta de Cesk Freixas una veu i un so cada cop més propi, interessant i consolidat.

- Publicitat -