Xavi Sarrià, qui fora ànima fundadora del mític grup valencià Obrint Pas, torna a la càrrega amb ‘Causa‘, el seu segon àlbum en solitari després del debut ‘Amb l’esperança entre les dents’ (2017).

Abans d’aturar la seva carrera el maig de 2014, Obrint Pas deixaren 20 anys de vivències salvatges, 7 discos editats i una gira constant que els dugué a actuar a gairebé tots els racons del món amb una fórmula tan única com exitosa arreu. La combinació de dolçaina i tradició valenciana amb ska, reggae i hardcore fou la marca de la casa a l’hora de facturar himnes, i Xavi Sarrià demostra amb les noves 10 peces de ‘Causa’ que manté inalterable la seva capacitat per forjar himnes i que, sense renunciar al llegat d’Obrint Pas, continua obrint camí pel que fa a la música popular del país en ple 2022.

‘Causa’ va néixer arran de la cançó “No s’apaguen les estreles”, que tanca el tracklist del nou àlbum, una peça que fou el track principal de la BSO del film “Guillem” (tardor de 2020) i amb la qual Sarrià confesa que “de sobte vaig recordar que no cal buscar lluny, que tenim un tresor amagat dins nostre, unes arrels que ens permeten resistir quan sembla que tot falla. I que potser ens han ferit, però cal recordar també que hem après a sobreviure amb la fletxa clavada al llom, com la nostra causa”. Les 10 cançons del nou disc esclaten de la tensió entre la ferida i la causa.

- Publicitat -