The Sey Sisters presenten Belive, el segon videoclip de l’àlbum Rise (Satelite K, 2018). Després de ‘Years To Come’, una reunió de dones racialitzades afro per empoderar-se i celebrar-se, ‘Belive‘ vol dir creure, tenir fe, tenir esperança. Les germanes Edna, Yolanda i Kathy, ens conviden a creure que les coses les podem fer molt millor entenent les situacions que encara s’han de canviar.

Vivim en una societat racista. Vivim en una societat de tradició colonial, on la història està explicada per l’home blanc. Vivim en una societat on el racista està interioritzat, es mostra subtil, i és invisible per tothom menys per nosaltres, la gent que ho patim cada dia.” Amb aquest manifest pronunciat des d’un megàfon, com també ho és la música, les tres germanes de descendència ghanesa denuncien tots els prejudicis fonamentats només en el color de pell. El videoclip transcorre en un viatge des de l’època colonialista fins a les lluites més actuals finalitzant amb els cants i la força de la col·lectivitat dels “protesters“.

Com en tot el treball “Rise“, ‘Belive‘ també és una crida a la revolució personal, una crida a l’acceptació personal i col·lectiva i una crida a la visibilitat. Des de la seva creació com a grup l’any 2006, fusionen l’ànima gòspel i l’esperit africà. Les noies de Vic emergeixen i es mostren com el que són: dones nascudes a Catalunya i negres amb les seves inquietuds, les seves pors i les seves fortaleses.

- Publicitat -