Portalblau, el Festival de Música i Arts a la Mediterrània, ha celebrat enguany la seva 17a edició amb un gran èxit d’ocupació, assolint un 92%. Més de 17.000 persones han assistit a les activitats programades, demostrant l’ interès creixent del públic per la singularitat d’una programació artística compromesa i de qualitat.

El festival, organitzat per l’Ajuntament de l’Escala, el Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC) i l’empresa banyolina TEM Productions, s’ha dut a terme en diversos espais emblemàtics de l’Escala i Empúries, com la Mar d’en Manassa, l’Alfolí de la Sal, el Jardí Clos del Pastor, la Riba, la Plaça Víctor Català, el Port de la Clota i el Fòrum romà del Museu d’Arqueologia de Catalunya-Empúries.

L’edició de 2024 ha destacat per una programació compromesa i diversa, que ha donat cabuda a projectes culturals i disciplines artístiques com la música, el teatre, la poesia, les conferències, els tallers, la creació, la formació, la literatura, el pensament i la fotografia. Aquesta selecció acurada de concerts i activitats ha ofert una combinació perfecta entre talent emergent i figures de renom.

- Publicitat -

Els concerts de destacats artistes com Mayte Martín, Andrea Motis, Mishima, Sopa de Cabra, Ginestà, Pau Alabajos, Figa Flawas i Guillem Gisbert han estat alguns dels moments més esperats del festival. A més, la programació s’ha completat amb actuacions de Júlia Colom, Assel Massoud amb Ahmad Dyab i Manel Ruiz, Ju, Henrio, Meritxell Neddermann i Mama Dousha, oferint una varietat de gèneres i estils que han captivat el públic.

Cicle de conferències “Mirades Blaves”: reflexions sobre el futur

Portalblau, més enllà de ser un espai dedicat a l’expressió, la creació i la difusió artística, s’ha consolidat com un àmbit per a la reflexió i el diàleg permanent sobre qüestions culturals, socials i mediambientals. Amb l’objectiu de promoure un futur més inclusiu, sostenible i ric en diversitat, el festival esdevé un punt de trobada per a la interacció i l’enriquiment mutu.

En aquesta edició, s’ha inaugurat el cicle de conferències “Mirades Blaves”, una proposta nova que, amb la col·laboració d’entitats i experts, ha abordat temes d’actualitat i rellevància cultural. Aquestes sessions han estat concebudes per fomentar un diàleg enriquidor i una comprensió més profunda del nostre entorn, reflexionant sobre qüestions clau des de perspectives diverses.