Mayte Martín, Andrea Motis, Mishima, Sopa de Cabra, Ginestà, Figa Flawas i Guillem Gisbert són alguns dels noms que formen part del Festival Portalblau.

La programació del Festival Portalblau es completa amb les actuacions musicals de Júlia Colom, Assel Massoud amb Ahmad Dyab i Manel Ruiz, Ju, Henrio, Meritxell Neddermann i Mama Dousha. A més comptarà amb un espectacle de carrer a càrrec de la cia. Sergi Estebanell, “Love For Free”, i un podcast dirigit per Lucía Lijtmaer i Isa Calderón, amb la col·laboració de Marc Giró.

Dins el marc del festival, es presenta el cicle de conferències “Mirades Blaves” subratllant la importància d’un futur inclusiu i sostenible mitjançant l’art, la cultura i el diàleg, amb la participació de veus expertes com Carles Duarte, Dolors Bramon, Gemma Carbó, Miquel Curanta, Marta Esteve, Lurdes Boix, Rosa Duran, Miquel del Pozo, Mireia Calafell i Raül Garrigasait.

- Publicitat -

En l’àmbit educatiu, Portlblau incorpora un taller de creació musical sobre rap a l’INS El Pedró, dirigit per Babaflow, que promou l’expressió artística dels alumnes de 3r d’ESO i reflexiona sobre les migracions a la Mediterrània.

El Festival Portalblau reforça el Programa Valors i Compromís amb iniciatives que inclouen formació en organització de festivals, un concurs per talents emergents, la promoció de la igualtat de gènere i una borsa de treball per a joves, destacant el seu compromís per un desenvolupament cultural sostenible.

Portalblau continua apostant pel treball en xarxa i articula un espai sòlid de treball i intercanvi amb diverses entitats culturals i festivals del territori. Aquesta edició inclou col·laboracions amb El Festival Castell de Peralada, La Fundació Carulla, El Museu Terra, La Fundació Alive, El Festival dels Clàssics i la Fundació Casa de la Música de les Comarques Gironines en diverses activitats programades.

Portalblau donarà suport a l’Associació ECCIT i a la Fundació Acollida, dues entitats compromeses amb la millora de la vida de les persones.

Organitzat per l’Ajuntament de l’Escala, el Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC) i TEM Productions, el festival arriba a la 17a edició amb un clar compromís cultural, social i mediambiental, que es fa palès tant en la visió artística com en la gestió i organització de l’esdeveniment. Tot plegat amb l’eix conceptual que caracteritza Portalblau: la promoció dels valors de la cultura a la Mediterrània.

Portalblau, el Festival de Música i Art a la Mediterrània, se celebrarà enguany entre el 18 de març i el 8 de setembre i inclourà més d’una vintena de propostes que tindran lloc a diferents espais de l’Escala i Empúries: la Mar d’en Manassa, l’Alfolí de la Sal, el Jardí Clos del Pastor, la Riba, la Plaça Víctor Català, el Port de la Clota i el Fòrum romà del Museu d’Arqueologia de Catalunya-Empúries.

En l’edició 2024 el festival presenta una programació compromesa, donant cabuda a diferents projectes culturals i disciplines artístiques, des de música, teatre, poesia, conferències, tallers, creació, formació, literatura, pensament i fotografia. En total seran més d’una vintena de propostes que ompliran l’Escala i Empúries de cultura i art.