32.000 persones han celebrat el desè aniversari del Vida, que ha tornat a omplir el recinte de la Masia d’En Cabanyes de Vilanova i la Geltrú de les millors propostes musicals del moment, tant consolidades com emergents. De dijous 4 a dissabte 6 de juliol el públic ha pogut gaudir d’un centenar d’artistes que han fet actuacions inoblidables com els anglesos M.I.A., James Blake, Vance Joy o Cucamaras, l’escocès Paolo Nutini, el belga Warhaus o els nord-americans Cannons, Ride, Ty Segall, Black Lips o Crystal Murray.

També destacables han estat les actuacions de propostes estatals com el músic i productor Ralphie Choo, els andalusos Derby Motoreta’s Burrito Kachimba, Cupido, que han estat els protagonistes del Secret Show o Los Planetas, que han actuat a l’icònic escenari d’El Vaixell ple a vessar. Menció a part mereixen les actuacions d’artistes catalans com Sílvia Pérez Cruz que va omplir d’emoció l’escenari principal, el retorn de Standstill que continuen en plena forma nou anys després del seu comiat, la presentació en solitari de Guillem Gisbert, el savoir faire dels cantautors Mar Pujol i Ferran Palau a l’escenari El Vaixell i Socunbohemio a La Cabana o un Boye pletòric que presentava el seu darrer disc A dónde vais? davant d’un escenari de La Cabana ple fins a la bandera.

Cal destacar també l’èxit de l’emotiu concert inaugural de Clara Peya, acompanyada per a l’ocasió de cantants com Sílvia Pérez Cruz, Salvador Sobral o Leo Rizzi amb els que va interpretar les cançons del disc Corsé.

- Publicitat -

També ha estat un èxit de convocatòria la programació diürna a La Daurada que ha comptat amb les actuacions de Jet Vesper, Joe Crepúsculo, Tristán! i Mama Dousha i ha acollit unes 2.000 persones.

l Vida 2025 ja ha començat a bategar amb l’anunci del seu concepte artístic: #VidaReborn, centrat en la figura del zero, en l’inici creatiu. El zero com a punt de partida, com una obra d’art quan es projecta. Renéixer amb l’experiència de tot el que s’ha viscut aquests deu anys per fer de l’onzena edició una autèntica obra mestra.

Com ja sol ser tradició, la nit de dissabte també es va fer públic el primer cap de cartell de la pròxima edició: la banda britànica de rock Supergrass. Formada l’any 1993 a Oxford, van aconseguir la fama amb el seu àlbum debut I Should Coco, al qual retran homenatge al Vida en el seu trentè aniversari. La seva energia i estil característic junt amb èxits com “Alright” o “Caught By the Fuzz” els van convertir en icones del britpop.