El Vida, que sempre s’ha caracteritzat per descobrir els nous talents -tant nacionals com internacionals-, ha fet un esforç per celebrar aquests 10 anys amb magnificència. El festival de Vilanova i la Geltrú no ha pogut trobar un millor cap de cartell que l’artista anglesa, originària d’Sri Lanka, M.I.A.. Els valors, la lluita contra les desigualtats socials i, sobretot, la seva capacitat de difondre’ls amb una mescla d’electrònica, hip hop i gèneres de diferents parts del món, són tot un referent trencador des dels seus inicis musicals. El seu directe espectacular i enèrgic omplirà de màgia l’escenari principal en un concert que rematarà de manera contundent aquesta desena revolució.

Un altre cap de cartell, el cantant, productor i compositor britànic James Blake, vindrà a presentar el seu darrer treball Playing Robots Into Heaven. Una altra mostra de singularitat en la programació, aconseguirà fer les delícies dels més sensibles en la recerca de nous sons que aquest científic d’estudi crea treball rere treball.

Cal destacar altres grans noms de cantautors com l’estrella australiana Vance Joy, autor del hit “Riptide”, o l’italo-anglès Paolo Nutini. També els emblemàtics Ride, representants del so dels 90’s i el britpop més contundent, i el retorn dels catalans Standstill als escenaris. La magnífica Sílvia Pérez Cruz, que torna després d’actuar a la primera edició del Vida, la nova proposta musical que protagonitza el primer disc en solitari de Guillem Gisbert, el cantant de Manel, i Los Planetas (essencial) que tocaran a un dels escenaris més màgics, el Vaixell, en format acústic. El nord-americà Ty Segall i el seu so vertebrat a base de contundència i harmonies vocals, els anglesos psiquedèlics Temples celebrant el desè aniversari del seu primer disc Sun Structures i els andalusos Derby Motoreta’s Burrito Kachimba portaran, amb les seves respectives propostes, un so propi carregat de guitarres elèctriques. El productor més important del país, el castelldefelenc Alizzz, que presentarà el seu pròxim disc; la frescor angelical de la cantautora sud-africana Alice Phoebe Lou; el trio de Los Angeles d’indie pop ballable CANNONS; el nou geni madrileny Ralphie Choo i la seva esbojarrada mescla d’estils urbans; la nova diva de Catalunya, Julieta i els seus himnes de ball o els ritmes de bandes tan entremaliades com els nord-americans pioners del garage punk Black Lips, els navarresos El Columpio Asesino en la seva gira de comiat i els barcelonins Joe Crepúsculo i Mujeres. També cal destacar el crooner britànic-canadenc Matt Maltese, el neo-soul de l’holandès Steffen Morrison o els belgues, ja clàssics del festival, Warhaus, el projecte en solitari d’un dels líders de Balthazar.

- Publicitat -

Com sempre, el Vida segueix apostant pel talent de casa capitanejat, en aquesta edició, per Ferran Palau, Clara Peya amb el concert inaugural del festival “Clara Peya XXL” acompanyada d’alguns dels artistes que han col·laborat al seu darrer disc com Salvador Sobral, Leo Rizzi o Sílvia Pérez Cruz, entre altres sorpreses, La Ludwig Band, Socunbohemio, Ciutat, Mar Pujol o Mama Dousha, entre molts altres artistes.

És important, a l’hora d’estudiar el cartell de cada edició del Vida, parar especial atenció a altres propostes importants i arriscades del cartell que l’organització sempre destaca com a tret diferencial. Enguany, seran els concerts de Sid Sriram, un artista indi que barreja soul i sonoritats índies cantant en indi i anglès, el duet madrileny de pop Pipiolas, la francesa de veu vellutada Crystal Murray, els britànics Dolores Forever i Cucamaras, el guitarrista flamenc Yerai Cortés, el raper català BOYE, el cantant i multiinstrumentista pablopablo, el sorprenent raper Teo Lucadamo, el grup britànic d’electro-indie Lime Garden o el duet francès d’electrònica accelerada Jersey.

El Vida ha anunciat també els DJ que punxaran a Vida Club, una trentena de propostes que faran ballar el públic tant de dia com de nit. Artistes i selectors musicals de l’escena musical estatal i internacional oferiran una combinació de música de ball i electrònica per delectar als amants del gènere. Entre els DJs del Vida destaquen Guille Milkyway DJ set. Miqui Puig DJ, Gee Lane, Innmir, Lady Avocado & Golfo de Guinea i Sonia Heis DJ, entre moltes altres propostes.

Tots aquests grans artistes que formen part del cartell del Vida 2024 fan honor a l’efemèride que celebra l’organització. La desena edició del Vida serà, sens dubte, la més especial per a un públic fidel que, amb la seva confiança, ha permès que el festival hagi pogut seguir creixent en qualitat, any rere any, podent mantenir l’aforament adequat, l’espai natural i el confort i la comoditat que tant representen i fan d’aquest, un festival únic.