Fotografia: Víctor Parreño

La novena edició del Vida ha omplert la Masia d’En Cabanyes amb les millors propostes musicals del moment, amb artistes consolidats i també d’emergents. Durant tres dies, han passat per Vilanova i la Geltrú un centenar d’artistes internacionals i nacionals.

Entre els grups i cantants més destacats del panorama internacional, s’ha pogut gaudir de SuedeThe Libertines, Aurora, Julieta Venegas, Spiritualized, Whitney, Jorge Drexler, Franc Moody o L’Impératrice. També hi ha hagut propostes estatals com Lori Meyers, Valeria Castro, dani, La Costa Brava, La Plazuela, o Irenegarry. També s’han programat molts artistes catalans com Queralt LahozNúria GrahamJulietaSocunbohemioHenrioMaria JaumeErnest CrusatsVen’nusMaria HeinHabla de Mí en PresenteGalgo LentoMassaviu, entre molts altres. Del total d’artistes programats, pràcticament la meitat han estat dels Països Catalans.

Tot i la pluja del primer dia, que va obligar a parar els concerts de Lori Meyers i Habla de mí en Presente i les sessions de Djs posteriors, aquesta edició del festival ha estat tot un èxit. En total, ha aplegat 30.000 espectadors i espectadores.

- Publicitat -

“10th Revolution”, el desè aniversari del Vida

La desena edició del Vida ja s’està posant en marxa, i el seu lema és “10th Revolution”. Per al festival, la seva proposta és molt necessària. El Vida posa les persones al centre i permet que tant artistes com assistents visquin una experiència diferent a la Masia d’En Cabanyes. L’espai té un aforament per a 25.000 persones, però està limitat a 10.000 per dia amb la voluntat de tractar el públic com a persones i no com a unitats.

Una altra revolució del Vida és la descentralització de la cultura. Al llarg de les nou edicions ha portat a Vilanova i la Geltrú artistes tan rellevants com Lana del Rey, Madness, Wilco, St. Vincent, Franz Ferdinand, Phoenix, The Flaming Lips. També ha programat artistes actualment consolidats que hi van fer els seus primers concerts com Rosalia, Parcels, Rigoberta Bandini o Balthazar.

Una altra iniciativa revolucionària ha estat l’aposta pel creixement horitzontal amb accions com la creació del segell Vida Records o del V4M (Vida for Musicians), un espai creatiu i de confluència entre artistes, audiència i el mateix festival. A la vegada, és un laboratori i un canal de difusió audiovisual que està actiu tot l’any i que permet als músics desenvolupar nous projectes i forjar sinergies.

La desena edició del Vida se celebrarà del 4 al 6 de juliol de 2024. Els abonaments es posaran a la venda aquest dimarts 4 de juliol a les 8 del matí.