El Festival Cruïlla s’ha convertit en el primer festival gran a Espanya gestionat cent per cent amb energia renovable. Aquesta aposta per l’energia renovable té un impacte significatiu en termes ambientals. Es calcula que es reduiran 13.600 litres de combustible i s’evitaran 36.000 quilograms de CO2 emissió a l’atmosfera.

Del 5 al 8 de juliol, el Parc del Fòrum de Barcelona es transformarà en una ciutat efímera on desenes de milers d’assistents gaudiran de més de 50 concerts en cinc escenaris diferents. Aquest festival ofereix experiències artístiques, comèdia, gastronomia i iniciatives d’innovació que fan de la música una experiència immersiva. El que fa que aquest festival sigui únic és que tota l’energia utilitzada és d’origen renovable.

Del festival sense plàstics al festival sense residus

Segons Jordi Herreruela, director del Festival Cruïlla, sempre han tingut com a prioritat ser el més sostenibles possible. Aquest any han passat de ser un festival sense plàstics a treballar per convertir-se en un festival sense residus. També s’han centrat en limitar l’aforament al recinte, prioritzant el públic local, ja que gran part de les emissions d’un festival provenen dels desplaçaments dels assistents.

- Publicitat -

A més d’això, enguany són el primer gran festival alimentat al 100% amb energia renovable gràcies a la col·laboració amb Endesa. Amb tot això, aspiren a ser un referent per a altres esdeveniments importants.

Mesos de plantejament de projecte

El procés per abastir de manera sostenible el Festival Cruïlla va començar fa mesos, amb l’anàlisi de les necessitats energètiques del festival i les infraestructures elèctriques existents al Parc del Fòrum. El festival ha trobat una solució que permet assolir l’objectiu comú: un festival sostenible i connectat a la xarxa elèctrica, amb energia 100% renovable.

A nivell tècnic, s’ha garantit que la xarxa de distribució de mitjana tensió que alimenta la zona estigui preparada i tingui la potència adequada per cobrir les necessitats energètiques del Cruïlla. A més, s’ha posat en marxa un pla de supervisió específic per al festival, que inclou la revisió prèvia de totes les instal·lacions i l’assignació d’equips per atendre qualsevol necessitat.

Aquí podeu veure tots els concerts que es faran al festival: