Foto: Paco Amate

Del 31 de maig al 4 de juny, podràs gaudir de 29 grups portats per diferents oficines d’exportació i institucions de tot el món en l’escenari Day Pro del CCCB, obert a professionals de la indústria i també al públic general. A més, també hi haurà concerts a l’escenari Night Pro al Parc del Fòrum i varis showcases a la programació de Primavera a la Ciutat.

En col·laboració amb Catalan Arts, la marca d’internacionalització del Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), el primer dia de Primavera Pro al CCCB oferirà la icònica botifarrada per als professionals del sector. A la tarda, alguns dels artistes emergents més destacats de Catalunya animaran l’ambient amb la seva música al Pati de les Dones. Galgo Lento presentarà el seu bedroom pop, que ha conquistat totes les llistes de Spotify més chill, Las Bajas Pasiones animaran amb el seu rap electroqueer amb lletres crues que es connecten amb el seu desig descarat de viure, i Ven’nus compartirà els seus poemes confys acompanyats de la seva música melancòlica amb lleugers tocs optimistes, que donaran una aroma especial a l’ambient. Gràcies a aquesta unió, al cor de Barcelona s’oferirà una experiència cultural catalana única per a tota la indústria musical.

Navarra: territori lo-fi

- Publicitat -

La música de Navarra és un territori de contrastos, que van des de la música folklòrica fins a l’electrònica. És per això que Navarra Music Commission porta a Primavera Pro a Diphda, un expert a entremesclar pop electrònic, lo-fi urbà, pop-funk i drum & bass.

Irlanda: un gran desembarcament musical

Music From Ireland, la plataforma de promoció musical d’Irlanda, portarà una varietat de talents emergents que són una bella mostra del vibrant i divers panorama de l’illa cèltica. Negro Impacto, celebrarà el seu neo-soul especial, Last Apollo, impregnarà l’escenari amb el seu prometedor indie rock, Pixie Cut Rhythm Orchestra, que amb les seves harmonies grunges perfectes farà celebrar al públic, escoltarem a Bricknasty i el seu reconeixible so anàrquic i Jeorge II que portarà el seu hip-hop dur que esquinça goles, són cachitos del que es pot avançar d’aquests artistes que arribaran a Barcelona.

Itàlia: la combinació és la clau

La unió entre E-R Music Commission, Itàlia Music Export, LAZIOsounds i Puglia Sounds, ha donat com a resultat a un quartet d’artistes italians emergents que impregnaran de bona música els escenaris de Primavera Pro. Es podrà gaudir de la música de European Vampire, el so de la qual oscil·la entre el post-punk i l’electrònica; Dagger Moth, una banda amb una capacitat única per a crear atmosferes misterioses; Guatemala, una proposta que fusiona elements electrònics i rockers; i RIP, un projecte musical que conjumina la passió pel punk i el rock amb lletres carregades de significat.

Xile: la recepta perfecta

La presència de la música xilena és ja un clàssic de Primavera Pro, i sempre sinònim de qualitat. Enguany, Chilemúsica ha preparat un còctel musical que inclou a Vale Castillo, que afegirà el seu so indie-pop i elmalamía, que ja va actuar Primavera Sound 2022 a Buenos Aires, aportarà la seva fusió de cúmbia, reguetón i rock.

Lituània: versatilitat i riquesa musical

En aquesta edició, la Lithuanian Music Business Association presenta a Monikaze, una artista que combina textures electròniques i acústiques en la seva música, amb un estil altament versàtil i que s’estén més enllà dels límits dels gèneres, aconseguint crear una mescla única d’elements avant-pop.

Taiwan: allò tradicional no treu allò modern

Amb presència a Primavera Pro des de 2018, 9-kick s’ha convertit en un pont per a donar a conèixer al món la diversitat de la música taiwanesa, al costat de LUCfest, Ministry of Culture in Taiwan i l’Oficina Econòmica i Cultural de Taipei a Espanya, en aquesta ocasió per a portar a Lilium i la seva mescla de sons electro amb elements tradicionals, i el hip-hop elèctric de Chunyan.

Nova Zelanda: una rica collita musical

La New Zealand Music Commission serà la representant d’Oceania per a aquesta edició. Des de l’ínsula llunyana, ens arriba una selecció d’artistes que reflecteixen la seva rica escena musical, gràcies al pop fresquet de PRINS, els poemes multi-gèneres de Proteins of Magic i el món interior alternatiu de Will Swinton.

Hong Kong: gran estrena

Hong Kong arriba per primera vegada a Primavera Pro de la mà de Renaissance Foundation HK, que ha preparat una gran tria del país asiàtic. A Barcelona, aterraran propostes molt poperas, com l’enorme vida interna de minor., el pop cantonès alternatiu de xxtilldawn, el indie-folk de la compositora Gwenji i un quartet que és tot entrega, RubberBand.

Àustria: propostes que van de debò

La recepta de Austrian Heartbeats és clara: portar artistes que ja estan sent molt populars a Àustria però que aquí encara no hem escoltat, i aquesta edició no és cap excepció. Des de la terra dels Alps arriba FARCE, amb el seu lliure pop teatral i ATZUR, amb la seva dolçor pop i la seva duresa punk.

Argentina: qué lindo es volver a verte

Argentina torna de nou a Primavera Pro, i per la porta gran. De la mà de INAMU, presentaran dues propostes que ja són una realitat al país de les tres estrelles en el conjunto; el pop amb nom mediterrani Ibiza Pareo i el minimal synth de Lux Raptor.

Una playlist global

La playlist de Primavera Pro 2023 de moment està composta per 29 artistes emergents de Catalunya, Navarra, Irlanda, Itàlia, Xile, Lituània, Taiwan, Nova Zelanda i Hong Kong, i que podràs conèixer del 31 de maig al 4 de juny. En aquesta edició, l’escenari dirigit a professionals i amb accés gratuït, Day Pro del CCCB, el Night Pro en el Parc del Fòrum, dins del festival Primavera Sound, i la programació de Primavera a la Ciutat.

Recorda que les conferències i activitats programades al CCCB se celebraran del 31 de maig al 2 de juny, on ja es va avançar que Sparks, Jack Antonoff, Villano Antillano i Cherie Hu seran alguns dels ponents que lideraran amb el seu discurs l’edició de 2023 a Barcelona.

Si hi ha un any de canvis importants a l’escena musical, aquest és 2023. Des de nous artistes emergents fins a les noves intel·ligències artificials i plataformes digitals, estem presenciant una època d’evolució accelerant. La comprensió del que entenem com a indústria musical està en constant canvi i el ritme actual és vertiginós. Amb la idea d’exercir de brúixola per a professionals, Primavera Pro 2023 celebrarà el seu cicle de conferències del 31 de maig al 2 de juny al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) per a saber a on anem i reconèixer d’on venim. Descobreix quins ponents dirigiran aquest itinerari pels temes més rellevants del sector.

Una programació pensada per i per a un sector musical obert i divers

Durant dècades, Sparks ha estat una joia oculta de la música pop i una influència per a molts artistes d’èxit sense que la majoria de mortals s’adonés de l’ascendència musical d’aquest duo. A Primavera Pro explicaran la seva rellevància en el pop dels últims 50 anys per a entendre el passat, present i futur d’aquest gènere. També serà present en el programa de conferències l’artista Jack Antonoff, el nom que es troba gairebé sempre com a productor en els crèdits de cançons d’artistes com Taylor Swift, Lana del Rey i St. Vincent, que repassarà, juntament amb la periodista Shirley Halperin, el llarg i fructífer camí que l’ha portat al cim de la indústria musical.

Una altra de les artistes que farà brillar l’escenari del CCCB és Villano Antillano, que explicarà què significa destacar des de Puerto Rico, una illa rica en gèneres musicals però que viu sota la influència cultural dels Estats Units. Al costat de Lucía Egaña i Judy Cantor-Navas, debatran al voltant de com es forja una carrera en una ínsula del Carib que lluita per recuperar la seva pròpia herència feminista llatina, musical i discursiva. Susan Rogers, experta en ciència psicoacústica, serà entrevistada per Marta Salicrú per a analitzar la detecció d’èxits musicals i la persistència de les cançons en la nostra ment.