El Primavera Sound ha anunciat aquest dimarts el cartell del 2023, en el qual hi haurà doble cita entre Barcelona i Madrid, que compartiran cartell, amb uns 200 noms i amb paritat entre els artistes confirmats.

Els grans noms del Primavera són: Depeche Mode, Kendrick Lamar, Rosalía, Maneskin, Blur, Skrillex, Calvin Harris, Halsey, St Vincent o Pet Shop Boys, així com el retorn de The Moldy Peaches.

Tal com explica el festival en la seva nota de premsa, cap nom és petit i tots han estat escollits per afegir valor al conjunt. També formaran part del cartell: Bad Gyal (només a Madrid), PinkPantheress, Arlo Parks, Jake Bugg, Christine and the Queens, Alvvays, My Morning Jacket, Bad Religion, Bleachers, FKA twigs, The Voidz, The War on Drugs, Holly Humberstone, Ghost,

- Publicitat -

La representació catalana serà amb Antònim i Júlia Colom (1 de juny); Carlota Flâneur (2 de juny) i Núria Graham, Desert i Twin (3 de juny), a part de les mencionades Rosalía i Bad Gyal.

Un cartell compartit a 620 quilòmetres de distància, excepte alguna petita excepció, que de nou troba l’innegociable equilibri de gènere: la paritat en l’elenc d’artistes torna a connectar Primavera Sound amb el món real sense que això comprometi l’oferta artística, tan rotunda que els set mesos que tenim encara al davant seran necessaris per descobrir cada detall. Dos festivals que són un i en realitat són infinits.

Aquesta pluralitat, aquesta diversitat tant Primavera Sound, també arriba a l’estrictament musical i ofereix combinacions impossibles allà on miris. Punk i k-pop, reggaeton i metal, techno i salsa conviuran en una cita per celebrar la música en totes les seves representacions de la mà de grans referents, retorns anhelats, flamants revelacions i llegendes vives.

El Parc del Fòrum, de l’1 al 3 de juny, i la Ciudad del Rock d’Arganda del Rey, del 8 al 10 de juny, acolliran les jornades principals de Primavera Sound 2023 en dues ciutats que també es reflectiran l’una en l’altra en dos caps de setmana consecutius. Sigui on sigui, sigui com sigui, I’ll be your mirror.

El 31 de maig al Parc del Fòrum i el 7 de juny al Cívitas Metropolitano serà el torn de les jornades de benvinguda, d’entrada gratuïta i completament lliure fins a completar l’aforament. Una celebració (o dues, segons es miri) que per descomptat tindrà la banda sonora més apropiada. Pet Shop Boys muntaran la seva infal·lible tabola synth, però no estaran sols. El trobador brit Jake Bugg, l’entusiasme arribat d’Austràlia de Confidence Man i el rock castís de La Paloma acompanyaran a Neil Tennant i Chris Lowe en dues jornades perquè tot comenci de veritat.

Cada setmana, cada festival, tindrà a més la seva corresponent i merescuda fi de festa en una nova col·laboració entre Primavera Sound i Brunch -In. El diumenge 4 de juny i el diumenge 11 de juny, de nou en el Parc del Fòrum i el Cívitas Metropolitano respectivament, Barcelona i Madrid gastaran els seus últims balls en un Brunch -In de luxe liderat per Purple Disco Machine a Barcelona i Vitalic a Madrid, i completat amb Diplo, Ben Böhmer, CamelPhat, Carlita i Two Ex a totes dues ciutats.

 

PRIMAVERA A LA CIUTAT: TAMBÉ A LES SALES

Si bé la principal activitat musical se centrarà en el Parc del Fòrum entre l’1 i el 3 de juny i la Ciudad del Rock entre els dies 8 i 10 respectivament, Barcelona i Madrid viuran també una intensa extensió de la programació en el seu circuit de sales. És a dir, un Primavera a la Ciutat que ampliarà Primavera Sound 2023 tant en l’espai com en el temps i a més per partida doble: cada cita s’estendrà durant tota una setmana en un desplegament sense precedents.

Els dies 29, 30 i 31 de maig i 4 de juny a Barcelona i els dies 5, 6, 7 i 11 de juny a Madrid, Pet Shop Boys (que completaran les seves dues setmanes Primavera Sound afegint dos concerts en sala a les jornades de benvinguda), Loyle Carner, black midi, The Comet is Coming, Black Country, New Road, The Chills, Cloud Nothings, Gilla Band, PUP o Blondshell, entre altres, traslladaran Primavera Sound a les distàncies curtes amb concerts en diferents espais de totes dues seus. D’una banda, Sala Apolo i La (2) d’Apolo, Razzmatazz 1 i Razzmatazz 2 i Paral·lel 62; de l’altra, La Riviera, El Sol, Independance, Shôko, La Paqui i Clamores. A més, Arab Strap, Melody’s Echo Chamber, Jockstrap, Molchat Doma o Enumclaw a Barcelona.

ENTRADES PER A PRIMAVERA SOUND 2023

Les entrades per a Primavera Sound Barcelona 2023 i Primavera Sound Madrid 2023 en totes les seves modalitats estaran a la venda el dijous 1 de desembre a les 12.00 CET a DICE: els abonaments simples tindran un preu de 325 € (+ despeses de distribució), les entrades de dia tindran un preu de 125 € (+ despeses de distribució) i els abonaments dobles (Primavera Sound Barcelona + Primavera Sound Madrid) tindran un preu de 520 € (+ despeses de distribució). Els abonaments i entrades de dia VIP i els abonaments a terminis de tots dos festivals també estaran disponibles a DICE.

Si estàs empadronat a la comarca del Barcelonès o a la Comunitat de Madrid, podràs beneficiar-te d’un descompte especial per a residents. A més, Primavera Sound s’adhereix al Bo Cultural Jove: si ets titular de la targeta, podràs beneficiar-te de l’ajuda.

Els abonaments per a Primavera Sound Barcelona 2023 i Primavera Sound Madrid 2023 donen accés a les jornades principals que se celebraran en el Parc del Fòrum i la Ciudad del Rock respectivament. També donen la possibilitat, subjecta a limitacions d’aforament, d’accedir als concerts de Primavera a la Ciutat i a la festa Brunch -In. Totes dues programacions funcionaran amb un sistema de prereserva per evitar esperes els detalls del qual es donaran a conèixer pròximament.

Les acreditacions Primavera Pro Basic i Primavera Pro Premium, que donen accés a la programació musical del festival així com a totes les conferències i activitats de Primavera Pro 2023, tindran un preu de 360 € (+ despeses de distribució) i 580 € (+ despeses de distribució).

Les jornades de benvinguda seran d’accés gratuït i completament lliure fins a completar aforament: no serà necessari presentar un abonament o una entrada de Primavera Sound 2023 per gaudir dels concerts, però funcionaran amb un sistema de prereserva els detalls del qual es donaran a conèixer pròximament.