Fotografia: Kimberley Ross

La vintena edició del Primavera Sound quedarà gravada a la memòria de tots els seus assistents. Després de dos anys sense poder-se celebrar, el festival ha portat a Barcelona més de 300 artistes repartits entre el Parc del Fòrum i diverses sales de la ciutat.

El passat 1 de juny va començar aquesta festa de la música, i no només amb concerts. També es va organitzar, paral·lelament, el Primavera Pro, convertint el CCCB en un punt de trobada de la indústria cultural durant quatre dies. A més, per acabar de tancar el festival, avui 12 de juny s’ha dut a terme el Brunch on the Beach. Tot plegat ha aconseguit generar un impacte econòmic de 349 milions d’euros, gràcies al gairebé mig milió de persones que han assistit al festival. Han estat repartides entre les 220.500 del Weekend 1, les 40.200 el Primavera a la Ciutat i les 240.000 el Weekend 2. El dia que més persones es van reunir al Parc del Fòrum va ser aquest últim divendres: 81.000.

Aquest any hem pogut trobar infinitat d’estils musicals en tots els escenaris. Des del pop més universal a l’electrònica, passant pel soul, el punk, el rap o el reggaeton. I, parlant d’universal, el Primavera Sound s’està estenent per tot el món. Ben aviat es podrà gaudir del festival a Los Angeles, Sao Paulo, Santiago de Xile i Buenos Aires, entre el setembre i el novembre, però també cap al 2023.

- Publicitat -

Tornant aquí, el Primavera Sound de l’any que ve estarà dividit entre Barcelona i Madrid. El primer cap de setmana —de l’1 al 3 de juny— se celebrarà a la capital catalana, mentre que el segon —del 8 al 10— tindrà lloc a la Ciutat del Rock d’Arganda del Rey.