El passat 1 d’abril, els Red Hot Chili Peppers van publicar l’àlbum ‘Unlimited Love‘, que triomfa posicionant-se en primer lloc a les llistes tant dels Estats Units com del Regne Unit.

El dotzè àlbum de la mítica banda californiana ha estat el més venut de la setmana, i ja acumula milions de reproduccions a Spotify. El tema més escoltat a la plataforma és el single que havien publicat un mes abans del llançament del disc, titulat ‘Black Summer‘, que compta amb més de 32 milions d’escoltes.

- Publicitat -

Pel que fa a la llista nord-americana Billboard 200, ‘Unlimited Love’ és el vuitè dels seus àlbums en arribar al top 10. No obstant això, feia quatre anys que un àlbum de rock no es posicionava en primer lloc, però els Red Hot Chili Peppers ho han aconseguit destronant ‘Mainstream Sellout’, de Machine Gun Kelly. Aquest és un èxit més que esperat, ja que feia setze anys que la banda no aconseguia arribar a aquesta posició.

Una de les grans sorpreses d’aquest últim treball és el retorn del guitarrista John Frusciante, que ja havia estat membre de la banda abans de retirar-se per dur a terme una carrera en solitari. En la gravació d’aquest àlbum, però, l’agrupació va separar-se del guitarrista Josh Klinghoffer perquè no estaven del tot satisfets amb el progrés. Així doncs, Frusciante va tornar, i qui sap si ha estat aquesta la peça clau per l’èxit de l’àlbum.

De moment, ‘Unlimited Love’ ha tingut una molt bona rebuda en un gran nombre de països, i caldrà veure com va evolucionant. De totes maneres, després de 38 anys de la seva formació, sembla que la banda continua triomfant.

Pels fans incondicionals, cal saber que podran gaudir dels grans èxits dels californians en directe el 7 de juny d’aquest 2022, a l’Estadi Olímpic Lluís Companys de Barcelona.