Foto: JOSE COELHO / EFE

El músic Mark Lanegan ha mort als 57 anys, tal com ha informat un comunicat a través de les seves xarxes oficials.

La breu nota de premsa explica que va ser un cantant, escriptor, autor i músic molt estimat, a qui li sobreviu la seva esposa Shelley. La família demana respecte per la seva privacitat i de moment no es donen els motius d’aquesta prematura mort.

- Publicitat -

Lanegan va fundar l’any 1984 Screaming Trees, amb els quals publicaria 8 discs, fins la seva separació l’any 2000. També gaudiria d’una carrera en solitari des dels anys 90, que el va portar a col·laborar fins i tot amb Kurt Cobain. La seva profunda veu va sonar en discs de Queens of the Stone Age i Soulsavers.

El seu darrer disc en solitari va ser coproduït per Alain Johannes “Straight Songs of Sorrow”, publicat el 2020.

Va gravar discs amb Isobel Campbell de Belle & Sebastian o amb The Gutter Twins, mentre que el seu darrer projecte va ser Dark Mark vs Skeleton Joe, editat a l’octubre del 2021.