Foto: Paco Amate

El Primavera Sound estudia marxar de la ciutat de Barcelona, tal com ha confirmat un dels seus directors, Gabi Ruiz, en declaracions a TV3 i La Vanguardia.

Segons explica Ruiz el tracte amb l’Ajuntament de Barcelona no és bo. No demanen subvencions ni ajudes, només poder celebrar el festival al Fòrum, espai on l’Ajuntament vol augmentar fins a 17 vegades el seu preu. Això ha provocat que des del Primavera Sound valorin la possibilitat de marxar a una altra ciutat, com Madrid.

Ruiz explica que l’Ajuntament de Barcelona els hi ha dit que no volen aquest model de festival. També han apuntat que el fet d’allargar el festival tants dies, suposa un problema amb els veïns o amb d’altres festivals i que s’haurà de negociar.

- Publicitat -

Ruiz veu moltes més oportunitats a Madrid, de fet explica que ja ha obert una oficina a la capital espanyola i que ell mateix marxarà a viure allà.

El regidor de l’Ajuntament de Barcelona Jordi Martí ha apuntat a TV3 que estan amb reunions amb el festival, però que la seva intenció és que no marxin de Barcelona. Martí s’ha mostrat molest pel to que Ruiz ha fet a La Vanguardia on amenaçava de marxar de la ciutat.

El Primavera Sound 2022 se celebrarà entre el 2 i el 12 de juny al Parc del Fòrum i altres punts de la ciutat de Barcelona. Aquesta edició se celebrarà segur, però la del 2023 encara no està confirmada.

La darrera edició que es va poder celebrar abans de la pandèmia va augmentar el nombre d’espectadors fins uns 215.000. Enguany totes les entrades estan exhaurides des de fa setmanes.

L’endemà de tota la polèmica l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, ha explicat que el festival es quedarà a Barcelona i que la sintonia és absoluta amb l’organització del Primavera Sound.

Colau també ha dit que treballaran amb totes les parts perquè l’edició ampliada del 2022 també es pugui dur a terme el 2023.
Pel que sembla aquest divendres s’han reunit amb els dirigents del Primavera Sound per mirar de seguir treballant conjuntament.