L’organització de Cruïlla lamenta haver d’informar que Editors i Djaikovski no actuaran al Festival Cruïlla 2021 i seran substituïts per Zoo i 2ManyDJs, respectivament.

Fa unes setmanes, el govern de Boris Johnson va decidir que tots els viatgers britànics que aquest estiu visitessin països com Espanya haurien de respectar 15 dies de quarantena en tornar a casa. Davant d’aquesta nova norma, vam iniciar una ronda de contactes amb tots els grups britànics que actuen amb nosaltres aquest estiu, i hem arribat a acords amb tots ells per garantir la seva presència al festival.

No obstant, la incertesa sobre la tornada al seu país ha fet que Editors no pugui assegurar la seva presència al festival. Per evitar una cancel·lació a pocs dies del festival, que ens deixaria sense possibilitat de trobar una alternativa, el Festival ha decidit substituir la banda britànica.

- Publicitat -

D’altra banda, la Comissió Europea va recomanar la “restricció temporal” de tots els viatges des de països externs a la UE. Macedònia del Nord, país d’on prové Djaikovski, no forma part del bloc de la UE. Tot i que les restriccions de la Unió s’estan aixecant, a dia d’avui no es pot garantir l’entrada de l’equip de Djaikovski al nostre país. Per aquesta raó, davant d’una possible cancel·lació, també s’ha optat per buscar una alternativa.

Per sort, s’han trobat dos substituts a l’altura. Zoo s’ha convertit en una de les bandes més estimades i amb un creixement més meteòric del nostre país. El grup valencià serà l’encarregat de tancar l’escenari principal la nit de divendres 9 de juliol.

D’altra banda, 2ManyDJs és el projecte de DJ de la banda Soulwax, dos referents de la música de club europea i experts en el mashup del rock alternatiu i la música dance. El duo belga tancarà l’escenari Cruïlla Enamora el mateix divendres 9 de juliol.