Sanjosex torna als escenaris després d’uns llargs mesos en guaret. Aquest estiu oferirà cinc concerts presentant el seu últim disc “Dos somnis” i cançons extretes de tota la trajectòria del grup empordanès. El primer serà aquest proper diumenge, 20 de juny, a la plaça Reial de Barcelona, dins el cicle Els Vermuts del Liceu.

La resta de concerts previstos seran ja al juliol: el dia 11 a Pals (festival Musica’t), el 16 a Gualta (festival Ítaca), el 17 a Cabrils (festival Musicab) i el 22 a Celrà (festival El Ressupó).

En aquesta gira Carles Sanjosé (veu i guitarra) actua acompanyat per Juliane Heinemann (guitarra i teclats), Miquel Sospedra (baix) i Pep Mula (bateria).

- Publicitat -

Pocs músics del nostre país posseeixen un signe d’identitat tan característic com la guitarra clàssica de Sanjosex. Una pulsió única i inconfusible, que relliga amb gust i naturalitat la tradició ibèrica dels Països Catalans. Si hi sumem la seva veu, unes lletres marca de la casa i el so de la banda que l’acompanya, retrobem la fórmula que va impregnar clàssics ja intemporals com “Animal salvatge” o “Futur incert” i que retrobem en el darrer disc “Dos somnis”, publicat l’any passat en ple confinament.

“Dos somnis” és un disc de dimensió fractal: viatja de les escenes més quotidianes a un imaginari quasi mític (“Les estrelles”), alhora que connecta amb la tradició (“Els gegants”) i indaga en el mirall de les generacions (“hi ha una foto casa on estic tot sorrut, estic mirant els pares ben enfadat, ben geniüt”). Un disc que també pren el pols a l’actualitat, amb cançons com “La revolució” que semblen dibuixar un pont entre l’1 d’octubre i els dies més crus de la pandèmia.