Sant Jordi és un dia de dracs i cavallers, princeses i prínceps, enamorats, roses i llibres, poemes, carrers i places, llegendes i mites… però Sant Jordi també és música. Avui, 23 d’abril, us proposem 10 cançons per fer la banda sonora d’aquesta diada de Sant Jordi.

Bonobos, ho deixaven molt clar, es volen quedar a dormir ‘Al teu balcó’. El grup de mestifunk de la comarca d’Osona d’esperit bohemi i cul inquiet, va incloure aquesta cançó en el seu segon disc, “Animalànima” (RGB Suports, 2014).

- Publicitat -

‘Els dracs no mengen vegetals’ és la peculiar cançó que Quart Primera van compondre pel Sant Jordi del 2011.

El hit dels hits d’aquesta diada és ‘Amagada primavera’, una cançó inclosa en el primer disc de Txarango i que des del primer dia ha ocupat un paper fonamental en aquesta festivitat. A “quarts de quatre a la plaça Felip Neri” cada any el grup de Barcelona ofereix un petit concert en acústic per mantenir l’essència que relata la cançó.

Manu Guix amb ‘La rosa’ componia una cançó dedicada a la gran protagonista d’aquesta diada. Interpretada per Elena Gadel forma part d’un bon exemple d’unió de música i literatura en el musical El petit príncep que juntament amb Àngel Llàcer van homenatjant el llibre infantil Antoine de Saint-Exupéry.

La cantautora de folk intimista Joana Serrat es descriu en ‘Princesa de colors’, que forma part de l’àlbum “The Relief Sessions” (2012).

Un dels temes més recognoscibles del cantautor Sanjosex és ‘Et menjaria a petons’, tota una declaració que també s’emmarca en la diada de Sant Jordi i inclosa en l’àlbum “Viva!” (Bankrobber, 2005).

Obeses proposa La Llegenda de la rosa i el drac, una opereta de 23 minuts i 23 segons acompanyats del Cor d’Obeses i la Banda Municipal de Barcelona. I, com no podia ser d’altra manera, Arnau Tordera I a banda de ser l’autor de la composició també interpreta el paper de Sant Jordi.

El cantautor El Sobrino del Diablo presenta ‘El drac i Sant Jordi’, la versió animalista, feminista i antiautoritària del mite de Sant Jordi, inclosa en el seu disc ‘Frankenstein’ (La Produktiva, 2014).

Els cantautors Joan Blau i Mia Fuentes el 2017 van unir les veus a ‘La Nova Cançó de Sant Jordi’. Expliquen de manera ben atípica la llegenda catalana, al ritme d’una bossa-rumba canten a l’amor sense barreres pels carrers de Barcelona.

El grup CyBee va musicar el poema ‘Endavant! de Joana Raspall, que forma part del poemari “Ales i camins”, publicat el 1991. El quartet del Baix Llobregat homenatgen a l’escriptora amb un cant a fer sentir sempre la nostra veu i a no deixar de fer el camí que escollim.