El músic empordanès Mazoni ha estat proclamat avui dimarts guanyador del III Premi Espai Ter de música pel seu nou treball “Ludwig”, inspirat en l’obra de Beethoven i que es publicarà a la tardor. En la seva resolució, el jurat premia “el caràcter innovador d’una creació que parteix de l’obra d’un dels grans de la música clàssica, fet que suposa també una nova mirada oberta, sincera i de risc per part de l’artista de La Bisbal d’Empordà”.

“Ludwig” podria ser, tan sols, el nou disc o espectacle de Mazoni: deu noves cançons del músic empordanès, una nova baula en una trajectòria de tres lustres marcada per temes clàssics com “Eufòria”, “No tinc temps” o “A.I.L.O.D.I.U.” que el converteixen en un dels noms referencials de la música en català del que portem de mil·lenni. Però “Ludwig” va més enllà. L’inconformisme s’està revelant fa temps com una peça clau en l’ADN de Jaume Pla, i aquesta vegada la tombarella musical que es proposa és realment sorprenent. A més dels músics habituals de Mazoni, en aquest projecte suma a la banda el que podríem definir com un membre fantasma, arribat del més enllà. Ni més ni menys que Ludwig Van Beethoven.

I és que l’obra del compositor alemany esquitxa tot el nou projecte de Mazoni, introduint-se a cadascuna de les cançons a base de samplers i referències musicals diverses. Les noves cançons de Mazoni s’han construït a partir de fragments deconstruïts i reorganitzats de l’obra del mestre, que s’integra amb naturalitat en un nou context on governa la cançó i el joc musical esdevé a la vegada repte i aventura.

- Publicitat -

Afinant més, Mazoni empra l’obra de Beethoven per extreure’n samples de diferents mides que serveixin com a llavor de cançons pròpies. Aquesta selecció acurada es basa sobretot en les sonates de piano, els quartets de corda i les simfonies.

El nou disc de Mazoni es publicarà a principis de novembre d’aquest mateix any sota els segells Bankrobber i Seed Music. Tot seguit s’iniciarà també la gira de presentació de treball, coordinada per l’agència CRA Produccions. Cal destacar que, a més de rebre el premi Espai Ter, el projecte “Ludwig” també compta també amb el suport a la producció de La Marfà – Centre de Creació Musical.