Quan s’acosta el trist primer aniversari des que la música en directe va deixar de sonar de la forma en què estàvem acostumats el Primavera Sound s’instal·larà durant una setmana sencera al Teatre Coliseum de Barcelona per a les Nits del Coliseum, un cicle coproduït amb Grup Balañá que oferirà set nits de shows en el format més proper possible al tradicional, sempre complint amb les mesures sanitàries vigents i amb l’aforament assegut. Es tracta de recuperar sensacions per quan a la fi puguem tornar a viure la música en directe com fèiem abans.

Així, Nits del Coliseum brindarà l’oportunitat de tornar a veure a el suec José González (dilluns 26 d’abril), autèntic mestre de les distàncies curtes, que ha emergit del seu retir aquesta mateixa setmana amb la publicació de “El invento”, la seva primera cançó en castellà; l’autor de discos exquisits com In Our Nature i Vestiges & Claws ens recordarà per què hi ha música que ha de escoltar-se en format auditori. El dimarts 27 d’abril la música deixarà pas a l’inclassificable espectacle Deforme Setmanal, comandat per Isa Calderón i Lucía Lijtmaer. És un monòleg? Un xou de varietats? Un podcast en directe? Per descomptat que és tot això i res alhora: el duo de moment, autores també d’un dels podcasts més escoltats d’Espanya (Deforme Setmanal Ideal Total, a Radio Primavera Sound) portarà una nova edició de la seva revolucionària proposta a Barcelona. L’endemà, el dimecres 28 d’abril, serà l’irreductible col·lectiu Califato ¾ qui ens visitarà des de Sevilla per presentar el seu avantguardisme popular, que cristal·litzarà millor que mai en l’imminent LA CONTRAÇEÑA, cridat a ser un dels discos nacionals de l’any.

Durant les dues nits següents serà difícil quedar-se assegut a la butaca (encara que per descomptat és el que recomanem): la fúria kinki desbordada de Derby Motoreta’s Burrito Kachimba descarregarà el dijous 29 d’abril en el millor moment de la seva carrera, a les portes del seu esperat segon disc Hilo negro, disposat a succeir a l’aclamat debut homònim que el 2019 es va emportar tots els premis possibles, inclòs el Premio Ruido; i la nit següent, el 30 d’abril, seran precisament els guanyadors de l’edició 2020 del mateix premi els protagonistes: Triángulo de Amor Bizarro, incapaços de fer un disc per sota de l’excel·lència, encara amb el ressò de oɹɹɐzıqɹoɯɐǝpolnƃuɐıɹʇ completament fresc i sent homenatjats pel projecte Detrás del espejo: variaciones y ecos, on 15 artistes reimaginaran el seu últim disc. Qualsevol oportunitat de veure’ls en directe mereix ser aprofitada.

- Publicitat -

El tram final de Nits del Coliseum serà doblement celebratori: el dissabte 1 de maig el duo Los Hermanos Cubero revelarà les cançons del seu nou disc, Errantes telúricos, amb l’acompanyament irrepetible d’un elenc de col·laboradors del calibre d’Amaia, Christina Rosenvinge, Grupo de Expertos Solynieve, Hendrik Rover, Josele Santiago i Rodrigo Cuevas; i conclourà el cicle el grup emblema de l’underground barceloní aka Mujeres, en un moment dolç de creativitat gràcies a la publicació del memorable Siento muerte (2020) i personificant el desig que tenim tots i totes de poder tornar a ballar en un pogo el més aviat possible. Siguin una nit o les set, amb Nits del Coliseum tornarem a viure la música com abans, fins que tot torni definitivament al seu lloc.

Entrades ja a la venda per a tots els concerts a les webs de Grup Balañá i Primavera Sound. Totes les entrades seran amb seient assignat.