La Sala Luz de Gas de Barcelona serà l’escenari de set concerts dins d’una iniciativa per sensibilitzar sobre les conseqüències de la pandèmia en la situació de les víctimes de violència masclista. Les actuacions s’iniciaran el pròxim 8 de març, coincidint amb el Dia Internacional de la Dona, amb un concert de Maria del Mar Bonet.

La seguiran Mayte Martín, Beth, Gemma Humet, Elena Gadel & Marta Robles, Sara Roy i Balkan Paradise Orchestra, amb concerts fins el dia 25 de març. Totes elles unides amb un mateix objectiu, denunciar les violències masclistes i acompanyar, des de l’altaveu dels escenaris, les dones que han vist agreujada la seva situació de vulnerabilitat, i dels seus fills i filles, degut al confinament domiciliari, l’aïllament social i la convivència contínua amb l’agressor.

Segons dades de l’Institut Català de les Dones, el telèfon d’atenció a les víctimes de violència masclista va passar de les 183 trucades setmanals a 319 en les setmanes de confinament, un augment del 75 per cent. L’any 2020 el 900 900 120, va rebre 13.135 trucades, de les quals 10.991 van ser per motiu de violència masclista. Una tercera part d’aquestes trucades es van fer durant els primers mesos de pandèmia..

- Publicitat -

Per això, des de SUNMUSIC s’ha engegat aquesta iniciativa a la qual les artistes s’hi han sumat amb ànim de contribuir a què es visibilitzi una situació que ha quedat a l’ombra durant mesos. La cultura, una vegada més, com a motor per a donar veu a una causa que ens afecta a totes i tots.

La Sala Luz de Gas obrirà puntualment i per primera vegada en un any, per acollir aquests concerts. Les entrades costaran entre 10 i 24 euros i es posen a la venda avui a Somaqui.cat.

Totes les actuacions seran a la Sala Luz de Gas de Barcelona a les 20:00 h.