Foto: Gemma Martz

La tossuderia i la capacitat de reinvenció de l’organització del festival aconsegueixen tancar la vuitena edició del certamen gironí en la seva versió Strenes 3.0, que ha permès realitzar la totalitat dels concerts programats, entre els quals destacaven les estrenes absolutes dels nous discos de Sopa de Cabra, Blaumut i Suu. L’alerta de rebrots, els possibles confinaments i canvis de fase, han estat presents durant les tres setmanes que ha durat el festival, no obstant això, tant el públic com els artistes programats, han donat un suport i una complicitat vitals, que l’Strenes agraeix públicament.

L’organització ha aplicat de manera estricta les mesures d’higiene i seguretat, cosa que ha fet que l’assistència al concert fos una de les activitats més segures de l’oci actual. En total han estat unes tres-mil persones, xifra que suposa pràcticament un 100% d’ocupació, les que han assistit a algun dels vuit concerts programats.

La major part dels assistents a l’Strenes 3.0 tenia la seva entrada des de desembre de l’any passat. En molts casos era el seu primer concert després del confinament. La majoria dels artistes programats han fet a Girona la seva primera actuació en directe en molts mesos, cosa que ha regalat moments d’emoció, il·lusió i agraïment mutu, que s’han materialitzat amb grans ovacions i mostres de suport i estima des de l’aparició dels grups a l’escenari.

- Publicitat -

El festival Strenes es va estrenar el 4 de juliol amb el concert d’homenatge al 25 aniversari del disc Unplugged de Nirvana. Al llarg de tres setmanes, Blaumut hi ha estrenat en dues ocasions i amb les entrades exhaurides, el seu nou disc 0001; Sopa de Cabra hi ha cantat en directe per primera vegada les cançons de La gran onada, també amb les entrades exhaurides. Igual que la cantant Suu, que hi presentava el seu segon treball, Ventura, o Mala Rodríguez, que emocionava amb les cançons del seu acabat d’estrenar Mala. La cirereta han estat els dos concerts de Miki Núñez, que ha cantat les cançons d’Amuza amb totes les entrades exhaurides des de fa setmanes.