Les darreres hores hi ha hagut molta incertesa en el sector cultural davant les prohibicions que el Govern català va establir per mirar d’aturar el rebrot de la Covid-19. Entre les primeres mesures de la Generalitat hi havia la de cancel·lar tota l’activitat cultural i esportiva en diverses zones del país, com la ciutat de Barcelona. La mesura que van implementar deixava l’opció que mitjançant una petició de l’ajuntament el Procicat pugui autoritzar la realització de certs espectacles culturals que compleixin les mesures de seguretat.

El sector cultural va posar el crit al cel i va remarcar que això seria un cop molt dur per tota la professió i que s’ha demostrat que amb les mesures que han anat implementant la cultura pot seguir de forma segura. Tampoc entenien com les platges o terrasses de bars podien seguir plenes de gent, mentre que la cultura era el primer que rebia.

- Publicitat -

L’Alcaldessa de Barcelona Ada Colau explicava ahir a través d’un tuit que aquest mateix dilluns suspenia tota l’activitat a la capital catalana a l’espera de la resolució del Govern català. Colau explicava que el consistori ho feia per inseguretat jurídica, ja que necessita l’autorització del Procicat per mantenir les activitats culturals.

El Cruïlla XXS era un dels festivals que més han patit les conseqüències de les cancel·lacions d’aquest estiu i avui ha agraït la responsabilitat ciutadana que permetrà que la programació pugui continuar com estava prevista.

Finalment el Govern català s’ha pronunciat aquest dilluns i ha precisat la norma que limita la reobertura d’espais i equipaments culturals i estableix que els ajuntaments podran, amb autorització prèvia del Procicat, habiltar els espais adequats mantenint les mesures de proteccio i la distancia de seguretat. 

El Procicat ha avalat també la celebració de dos festivals més, el Fes Pedralbes i el Sala BCN, al Castell de Montjuïc. Aquest dimarts s’espera que es vagin estudiant altres casos.