El programa ETEP (European Talent Exchange Programme) és una iniciativa nascuda l’any 2003 i recolzada per la Unió Europea que pretén fomentar el creixement del talent musical a Europa. Aquest programa facilita la contractació de concerts de músics europeus al llarg del continent i a festivals internacionals fora dels seus països d’origen. 

Des dels seus inicis s’hi han programat més de 4.000 espectacles en 34 països i hi han participat bandes tan conegudes com The Kooks, The XX, Years & Years o Franz Ferdinand.

Enguany, hi ha hagut 5 bandes del nostre territori que han sigut seleccionats per a tocar en diversos festivals al llarg de tot el continent. Aquestes agrupacions o propostes musicals van participar en l’Eurosonic Noorderslag, un festival que té lloc a Groningen (Països Baixos) que connecta el talent jove europeu. 

- Publicitat -

En aquest festival hi assisteixen organitzadors i promotors de festivals de tota Europa, i les bandes intenten fer-se un lloc als seus cartells per a l’edició de l’any següent. Entre les bandes espanyoles que van participar en l’edició de 2019 de l’Eurosonic trobem a Alien Tango, Boxinbox, Delaporte, Muyayo Rif, Perro, Tversky i Vinila Von Bismark. 

No obstant això, les bandes que han aconseguit trobar un espai en els festivals de l’any que ve són: Akkan, tocaran al c/o Pop Festival Cologne (Alemanya); Belako, tocaran al Europavox (França), Janksy, que ja van tocar al FOCUS Wales (Regne Unit); Nico Casal, actuarà a Les Nuits Botanique (Bèlgica); i PAVVLA, que estarà al festival Iceland Airwaves (Islàndia). 

Per altra banda, la participació dels festivals del nostre país al programa ETEP també és molt notable. Estan inclosos dins el programa el Primavera Sound, el Mad Cool Festival, el Vida Festival, el Bilbao BBK Live, el Bizkaia Internacional Music Experience i el Mercat de Música Viva de Vic.

L’Institut Català d’Empreses Culturals (ICEC) és un dels socis del programa ETEP, i ofereix ajuda als artistes catalans en el seu desplaçament a l’Eurosonic. També ajuda en la promoció a través de la seva marca d’internacionalització de les empreses culturals i creatives catalanes (Catalan Arts), els quals han fet aquest reportatge: 

La convocatòria per tocar a l’edició de l’Eurosonic 2020 ja està oberta, fins a l’1 de setembre.