El festival Clownia que organitza Txarango a Sant Joan de les Abadesses del 27 al 30 de juny, arriba aquest 2019 a la seva sisena edició consolidat com el festival familiar i d’àmbit festiu més representatiu del panorama català actual. Seguint la dinàmica de les edicions anteriors, torna a sorprendre per un cartell eclèctic i internacional on destaca la mítica orquestra colombiana de salsa La-33 i la presència de pràcticament tots els grans noms de la música festiva actual, tant els consolidats com els emergents.

Com és habitual la programació es basa en espectacles pensats per a tots els públics, des de circ pels més petits fins als grans grups de la música catalana i internacional actual. En total, una trentena d’artistes ompliran els diferents escenaris del Clownia de música i nous ritmes com els colombians La-33, una influència indubtable dels amfitrions Txarango. També cal destacar noms com els barcelonins de referència del reggae i el dancehall estatal, Green Valley, i les madrilenyes Tremenda Jauria, el col·lectiu de música electrònica i ritmes ballables com reggaeton o cúmbia. Els acompanyaran els grans grups de la música festiva catalana actual, molts dels quals ja són habituals al Clownia, com Oques Grasses que hi interpretaran el seu celebrat nou disc Fans del sol, Buhos, Doctor Prats, Itaca Band que arribaran amb disc nou sota del braç, Strombers, Natxo Tarrés & The Wireless, Joan Garriga & Galactic Mariatxis, que presentaran noves cançons, o la llegendària Companyia Elèctrica Dharma, que arribarà al festival amb Flamarada, el seu darrer treball. Pel públic amant de la cançó, el festival acollirà els sempre intensos i emotius concerts de Joan Dausà i Judit Neddermann.

La voluntat inherent al Clownia de donar veu i apostar per les formacions més emergents i interessants de la música festiva i urbana, es veu reflectida aquest any amb les sempre animades Balkan Paradise Orchestra, les valencianes sense pèls a la llengua Pupil·les i Mafalda, la cantautora barcelonina Suu, les multiculturals Karamba i la seva fusió de ritmes llatins i hip hop, l’entranyable Tremendu, els tarragonins Segonamà i el rei del rap trap català Lildami. El Clownia també comptarà amb la Mostra de glosa en femení, amb cinc cantants i un acordió a mercè de la improvisació.

- Publicitat -

El Clownia 2019 torna a apostar per una oferta d’espectacles familiars de primera categoria. D’una banda, es tornaran a viure moments màgics gràcies als concerts dels habituals Di- Versiones i els fantàstics Xiula. De l’altra, Txarango ha programat per primera vegada espectacles de circ internacional que han descobert durant els seus viatges, que s’uniran a la ja diversa i molt celebrada oferta de circ habitual. Així doncs, de Brasil arriba el col·lectiu de Río de Janeiro Circ No Ato, que combina el llenguatge del circ contemporani amb diverses disciplines com malabars, acrobàcies aèries i clown. Crítica, humor i moltes sorpreses. I de Kènia, prové Mighty Jambo, una associació de Nairobi que promou les arts i el desenvolupament a través de la formació d’acròbates. L’espectacle que presentaran és El caçador, basat en els assentaments massai de Kènia.

Totes les activitats de l’Espai Consciència i les activitats relacionades, es presentaran més endavant.

Els abonaments costen 39€ + 1€ de despeses de gestió i estan disponibles al web del festival.