Com cada any, Sant Joan de les Abadesses es converteix durant quatre dies en Clownia, la ciutat on tot és possible; música, pallassos, circ i festa omplen els carrers de la mà de Txarango.

El grup, que aposta per l’ecologisme i la solidaritat com a motors principals del festival, ofereix també una proposta musical variada i per a tota la família, amb les actuacions enguany d’artistes com Joan Dausà, Mafalda, la Companyia Elèctrica Dharma o Green Valley.

La festa va donar el seu tret de sortida dijous a la nit, quan vam poder gaudir de la veu més actual del trap en català, Lildami, que acompanyat del seu inseparable Sr. Chen, va omplir la plaça major del poble d’energia i bon rotllo presentant els temes del seu últim disc, ‘Flors mentre visqui’.

- Publicitat -

L’endemà, entre tallers a l’aire lliure i xerrades a l’espai consciència, la nit va arribar al Clownia amb un cartell que prometia fer-la inoblidable.

Oques Grasses van ser dels primers a pujar a l’escenari, fent saltar a tothom al ritme de les seves despreocupades lletres. Com els d’Osona havien anticipat a les seves xarxes socials, venien amb una coreografia preparada per acompanyar el seu últim hit In the night, i veient com tota la ciutat llunyana la ballava, no va quedar dubte que al Clownia tots ens declaràvem ‘Fans del Sol’.

Buhos, amb les seves incombustibles ganes de gresca, van deixar clar perquè són ja uns habituals de la festa major.

Finalment, entre pintures fluorescents i corones de plomes, Doctor Prats va arribar amb les seves terapèutiques melodies, posant dempeus a tothom qui penses per un moment en marxar a dormir.

L’equador del festival era a tocar i el Clownia encara ens tenia guardades algunes sorpreses.

Dissabte al matí, desafiant la calor, la gent s’anava congregant a la plaça major per a viure el que ja és una tradició del festival; la improvisada i boja guerra d’aigua que té lloc durant el concert de l’Orquestra Di-Versiones. Mentre s’entonen a l’uníson les cançons més sonades de tots els temps, des dels balcons s’adverteixen pistoles d’aigua que refresquen a aquells qui tenen sort. Sens dubte un concert diferent que no es pot viure enlloc més.

Arribava l’última nit, però no hi havia lloc per a la tristesa. La Companyia Elèctrica Dharma, fent gala de la seva veterania, marcava l’inici de què seria la cloenda d’una vida que dura 4 dies.

Green Valley, amb el seu reggae i dancehall, varen omplir l’escenari principal de positivisme i esperança presentant en directe el seu últim treball, Bajo la piel’, que inclou col·laboracions de tan alta categoria com Macaco o SFDK. Arreu se sentien les veus que entonaven Love Love o ‘Si no te tengo, que per a molts s’han convertit ja en més que cançons.

Els clowns esperaven amb ganes la següent actuació, ja que després de tres anys tornaria a sonar al Clownia un dels grans de l’escena musical catalana, Itaca Band, amb el seu últim treball ‘La lengua de los pájaros. Van fer ressonar noves cançons per tots els racons de la ciutat llunyana, que alhora saltava frenètica escoltant les conegudes Temerario o ‘180’.

Tremenda Jauría, amb el seu reggaeton combatiu i el resident Dj. OGT van posar punt final a una nit màgica, deixant-nos a tots amb la sensació que el Clownia no hauria d’acabar mai, i tancant la sisena edició d’un festival que any rere any captiva i enamora a aquells qui tenen la sort de viure’l.

Propera, divertida i entranyable, esperem amb il·lusió que l’any que ve la ciutat llunyana ens torni a obrir les seves portes!