Com ja s’havia anunciat, aquesta era l’última edició del popArb, un dels primers festivals en el territori en apostar per l’escena musical catalana. I com també ja s’havia entredit – era ara o mai- ha estat el moment de dir adéu a la trajectòria del festival amb una gran festa, plena de celebració, alegria i bon humor. I aquestes han estat les sensacions que es respiraven en tots els racons del festival.
El divendres van passar pels escenaris del popArb grups com Manos de Topo, Pau Vallvé, La Nit del caballo cantador, Anarquia és independència, Sanjays o Joan Miquel Oliver, entre d’altres,  oferint aquests alguns dels millors concerts de la jornada.
El dissabte va ser el torn de dos dels escenaris amb més personalitat del festival, com són les piscines i Prat Rodó. A les piscines, la llista col.laborativa feta pel públic amb Playmoss va ser la banda sonora del dia i  l’islandès Halldor Mar acompanyat pel cor de les pubilles de La Selva del Cor Lutianes, seguit per Dj Barretine i Dj Txarly Brown van fer ballar a tothom qui s’apropava per la zona a refrescar-se.
A Prat Rodó, potser l’escenari més bonic del panorama festivaler català, en Dj 8 Beatz escalfava motors del que seria una jornada intensa. A continuació Leonmanso i The Seihos, que presentaven nou treball, van continuar oferint la millor música, fins a donar pas a la joveníssima Nuria Graham.
El sol començava a pondre’s mentre Ferran Palau tocava a Can Torres. Un concert especial i potent, dels millors de la jornada.
Una mica més tard a Can Cassó-Montsoriu es produïa un dels moments més esperats de tot el festival, la proposta de l’Eef Barzelay amb Senior i el Cor Brutal i el seu “Cutting Out The Atlantic”, un projecte original creat només pel popArb 2015 on van tocar cançons tan originals com versions de temes propis. Una mica més tard Xarim Aresté agafava el relleu quasi a mitjanit, amb un concert explosiu, seguit per l’intel·lecte i sentit de l’humor de Le Petit Ramón.
A l’escenari Can Cassó-Envelat Estrella Damm hi van passar grups com els mallorquins Da Souza, que presentaven nou repertori, l’electrònica suggerent de la Carla, el pop-indie-folk de The New Raemon i el soul dels extraordinaris The Excitements, que van conquistar a tothom amb la seva posada en escena.
Ben entrada la nit, vam poder gaudir de la proposta de Diego Armando DJ, que va posar música fins a la matinada.
Aquesta onzena i última edició ha estat tota una celebració de lloança a la bona música en un marc immillorable. I ha estat així per celebrar la trajectòria d’un festival diferent, valent i amb una personalitat tan definida i que sense dubte quedarà gravat en la memòria de tota una generació.
El festival aprofita per donar les gràcies al públic que ha confiat en ell, a tot l’equip, a patrocinadors, a voluntaris i a tota la gent que l’ha fet possible i se l’ha fet seu.
- Publicitat -